Se videoen: Ukraines præsident sender tak til svenske havnearbejdere

Arkivfoto: Gothenburg Port Autority

Ukraines præsident Volodymyr Zelensky har i flere videoer udtrykket taknemmelighed over EU’s sanktioner mod Rusland. Fredag sendte han dog også en specifik tak svenske havnearbejderforbund.

Publisert

Ligesom i Danmark raser debatten også i Sverige om, hvorvidt russiske skibe skal have lov til at lægge til i landets havne, men et reelt forbud trækker ud, fordi EU endnu ikke er blevet enige om et kollektiv boycut af de russiske fartøjer.

Det har i Danmark allerede fået flere havne til at melde ud, at de ikke har tænkt sig, at samarbejde russiske skibe, og torsdag kom samme melding fra det svenske havnearbejderforbund.

Fagforeningen har nemlig udsendt et varsel om blokade af russiske skibe og russiske varer, der ankommer til svenske havne gældende fra den 28. marts, og det er altså kommet den ukrainske præsident Volodymyr Zelensky for øre.

Fredag rettede præsidenten derfor en særlig tak til det svenske havnearbejderforbund i en af ​​sine taler, der er blevet offentliggjort på det sociale medie Twitter.

“Jeg er især taknemmelig for det svenske havnearbejderforbund, som lover ikke at tage imod russiske skibe,” lyder det fra Volodymyr Zelenskyj under talen.

Også den svenske fagforening Transport har åbnet op for en blokade.
Foreningen har en lang række medlemmer i blandt andet landets havne, men de har indtil videre valgt at afvente besked fra den svenske regering eller endnu bedre EU.

man älskar att se det @Hamnarbetarna pic.twitter.com/YU6RS1dWgr

Powered by Labrador CMS