“Oil is War” – Greenpeace fortsætter chikane mod russiske skibe

Aktivister maler på tankeren Delta Pioneer. Foto: Will Rose / Greenpeace
Aktivister maler på tankeren Delta Pioneer.

Fredag og lørdag forsøgte organisationen Greenpeace at stoppe to russiske tankere fra at passere ad søvejen gennem Danmark. Søndag sejlede aktivister så ud og malede på endnu en russisk tanker i Aalbæk Bugt.

Publisert

“Oil is War” lød budskabet fra aktivister fra Greenpeace, der søndag sejlede ud til den russiske tanker, Delta Pioneer, og malede beskeden på siden af det store fartøj, der i øjeblikket ligger stille i Aalbæk Bugt.

Dermed fortsætter organisationen deres pres mod de russiske skibe, som sejler olie – og dermed kapital – hjem til styret og præsident Vladimir Putin, som har fået hele den vestlige verden på nakken, efter han den 24. februar besluttede at begynde en invasion af nabolandet Ukraine.

Se billederne: Aktivister forsøger at blokere olietanker i Østersøen

I alt ligger der i øjeblikket 16 tankere i Aalbæk Bugt, men ifølge det norske rederi Knutsen Shipping, som har flere skibe liggende, så skyldes de mange stillestående skibe ud for den danske kyst ikke krigen i Ukraine, men derimod lavt aktivitetsniveau på olieshipping-markedet. Det oplyser rederiet til TV2 Nord.

Greenpeace har i weekenden forsøgt at forhindre to russiske tankskibe i at passere igennem Danmark – dog uden held.

Powered by Labrador CMS