Marsvin lukker ned for garnfiskeri i dele af Østersøen

Marsvin. Foto: Danmarks Naturfredningsforening
Marsvin.

Natura 2000-områderne omkring Bornholm, Adler Grund og Rønne Bakke, bliver fremover lukket for garnfiskeri fra 1. november til og med 31. januar. Det sker for at beskytte østersømarsvinet.

Publisert

Østersømarsvinet skal i fremtiden beskyttes bedre og blandt andet kunne boltre sig i fred for fiskegarn i særligt beskyttede havområder i Østersøen. Det har EU besluttet.

Østersømarsvinet er genetisk forskelligt fra andre marsvin og bliver derfor regnet for at være en særskilt population. Men med under 500 østersømarsvin tilbage og heraf under 90 fødedygtige hunner, er arten i alvorlig risiko for at uddø.

Derfor bliver der nu delvist lukket ned for garnfiskeriet i nogle vigtige havområder for de tilbageværende østersømarsvin. For Danmark betyder det, at Natura 2000-områderne omkring Bornholm, Adler Grund og Rønne Bakke, nu bliver lukket for garnfiskeri fra 1. november til og med 31. januar.

“Vi ser ind i en fremtidig udryddelse af marsvinet, hvis ikke vi gør noget, så denne foranstaltning er en rigtig god nyhed og et skridt i den rigtige retning,” lyder det fra havpolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening, Cathrine Pedersen Schirmer.

Powered by Labrador CMS