Port of Aalborg løfter toplinjen og leverer bedste driftsresultat til dato

Foto: Port of Aalborg

Port of Aalborg A/S har netop leveret et regnskab ud over forventningerne med et overskud før skat på 61 millioner kroner i 2021. Et år, hvor selskabet fortsatte den strategiske udvikling blandt andet gennem nye investeringer i erhvervsparken, grøn omstilling og digitalisering.

Publisert

I et 2021, der både nationalt og internationalt igen blev et år i coronaens tegn, udviste Port of Aalborgs forretningsmodel på ny sin styrke og robusthed. Selskabet har i regnskabsåret løftet toplinjen til 239 millioner kroner svarende til en vækst på hele syv procent, og en bundlinje, der lyder på 61,5 millioner kroner før skat. Egenkapitalen er vokset fra 750 millioner kroner til 802 millioner kroner, og samtidig har Port of Aalborg leveret et resultat af ordinær primær drift på 80,5 millioner kroner, hvilket er det højeste niveau til dato.

“Årets resultat anses for yderst tilfredsstillende og ud over forventningerne. Vi har kun i mindre omfang været negativt påvirket af pandemien og generelt oplevet en positiv udvikling på tværs af alle vores forretningsområder. Det vidner om, at vi dels har lært meget af pandemien, som på flere områder har ændret vores måde at arbejde på. Og dels at vi har et yderst stærkt fundament, hvilket tegner godt i forhold til at realisere vores ambitiøse udviklingsstrategi og målsætninger om at skabe værdi for Aalborg Kommune i form af vækst, grøn omstilling og jobskabelse,” siger Lasse Frimand Jensen, der i år er indtrådt som bestyrelsesformand i Port of Aalborg A/S.

Den positive udvikling skal ses i lyset af, at Port of Aalborg gennem de seneste mange år har investeret betydeligt i koncernens erhvervspark, der blandt andet danner rammen om koncernens største aktivitetsområde, nemlig erhvervsudlejning.

“Vi har en ekstremt lav tomgang på vores udlejningsejendomme både inden for lager og kontorer, hvilket sammen med løbende arealudlejning vidner om en stor interesse for at etablere og drive virksomhed hos os i Aalborg Øst. Derfor udvider vi også hele tiden vores rammer, og i 2021 har vi blandt andet taget hul på en stor udvidelse af vores transportcenter, der indebærer opførelsen af op mod 90.000 kvadratmeter lager- og pakhuskapacitet samt anlæggelsen af nye terminalarealer inden for de næste tre år,” siger administrerende direktør i Port of Aalborg, Claus Holstein.

Af øvrige investeringer kan fx nævnes, at Port of Aalborg i 2021 tog hul på konstruktionen af en kajforlængelse på cirka 100 meter, ligesom der generelt er godt gang i byggeaktiviteten med adskillige nye lager- og kontorkvadratmeter under opførelse.

Ydermere har Port of Aalborg fortsat sine investeringer i digitalisering, hvor der blandt andet arbejdes på udvikling af en komplet digitalisering af havnens arbejdsprocesser og fysiske anlæg – en såkaldt digital tvilling.

Powered by Labrador CMS