Greenaa Havn åbner for samarbejde med Port of Aarhus

Foto: Grenaa Havn

Der er masser af fordele for både Grenaa Havn og Aarhus Havn, hvis de to naboer indleder et samarbejde. Sådan lyder det nu fra havnen på Djursland, efter den store debat om havneudvidelsen i Aarhus.

Publisert Sist oppdatert

Grenaa Havn A/S rækker hånden ud i debatten om en mulig udvidelse af Aarhus Havn.

“Vi ligger og løser nogle af de samme opgaver, og når Aarhus er klemt på pladsen, så synes jeg, det er naturligt, at man ser på, om der er nogle opgaver, vi kan løse i fællesskab,” siger bestyrelsesformand på Grenaa Havn, Bent Hansen, til TV2 Østjylland.

I et høringssvar har Grenaa gjort opmærksom på, at der på spidsen af Djursland er gode muligheder for i et samarbejde at udnytte arealer, maskiner og dygtige kranførere til at hjælpe med håndtering af bulk gods som korn, foderstoffer, gødning, flis, skærver osv.

Havnen i Grenaa er en traditionel industri- og erhvervshavn med en lokalplan der sikrer, at der ikke kommer helårsbeboelse på havnen. Det betyder for havnen, at der kan håndteres produkter uden unødig gene for lokalbefolkningen.

Det er et arbejdsområde med industri og metal, der også kan støje, men dog altid med respekt for omgivelserne og miljøet.

Powered by Labrador CMS