Fynsk havn donerer penge fra russisk fragtskib til ukrainere

Arkivfoto: Assens Havn

Det var med stor modvilje, at Assens Havn for godt to uger siden tog imod det russiske fragtskib Baltiyskiy Bereg, men nu har kommunen vendt situationen til noget positivt.

Publisert

35.000 kroner. Så meget tjente Assens Kommune på havnelejeindtægter, da det russiske fragtskib Baltiyskiy Bereg for godt to uger siden lagde til kaj ved den fynske havneby, og de penge skal nu bruges på aktiviteter til fordel for de ukrainske krigsflygtninge, der i den sidste måned er kommet til kommunen. Det skriver TV2 Fyn.

Det skabte stor røre, at havnen overhovedet skulle tage imod fragtskibet, og kommunens borgmester forsøgte sågar at kontakte transportministeriet for at finde en ved uden om at modtage det russiske fartøj – men altså uden held.

“Jeg har det dårligt med, at der ligger et russisk skib i Assens Havn. Jeg har ikke behov for, at vores kommune eller lokalområde associeres med en krigsforbryder som Putin,” sagde borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V), ved den lejlighed.

Forslaget om at bruge de 35.000 kroner på at forsøde tilværelsen for de ukrainske flygtninge blev enstemmigt stemt igennem kommunens økonomiudvalgi.

Powered by Labrador CMS