Flotte billeder: Esbern Snare træner med NATO-allierede i Danmark

Sejlads gennem Storebælt. Foto: Esbern Snare / Forsvaret
Sejlads gennem Storebælt.

Fregatten Esbern Snare er i øjeblikket på kort varsel til NATO’s reaktionsstyrker. Samtidigt patruljeres og overvåges dansk nærområde med henblik på at vise tilstedeværelse og samtidigt opretholde et højt træningsniveau.

Publisert

Den danske fregat Esbern Snare har i de seneste uger samarbejdet og trænet med allierede flådeenheder fra Storbritannien, Frankrig og USA. Der trænes med både nationale og internationale samarbejdspartnere for at kunne opretholde det påkrævede træningsniveau.

Det er normalt, at NATO krigsskibe benytter muligheden for at gennemføre øvelser, når man mødes til søs forskellige steder i verden. Det højner dels niveauet for de enkelte krigsskibe og sikrer dels alliancens samlede interoperabilitets niveau.

Med den franske fregat FS Latouche Treville er der blandt andet gennemført øvelser i antiubådskrigsførelse, helikopteroperationer og formationssejlads. Yderligere har Esbern Snare trænet med de amerikanske destroyere USS Donald Cook og USS The Sullivans.

Der blev blandt andet trænet formationssejlads gennem Storebælt og Øresund til København, hvor de to destroyere har gennemført havneophold.

Formationssejlads med FS Latouche Treville.
Passage af Storebælt med Esbern Snare i front sammen med USS The Sullivans og USS Donald Cook.
Powered by Labrador CMS