Se billederne – Aktivister lægger sig mellem olietankere i Kattegat

Foto: Greenpeace

Torsdag agerede aktivister fra Greenpeace blokade mellem olietankskibe i Kattegat ud for Frederikshavn. Samtidig kritiserer miljøorganisationen regeringen for “at holde hånden under russisk olie”.

Publisert Sist oppdatert

STS-operationer med russisk olie fortsætter i stor stil i Kattegat ud for Frederikshavn, på trods af, at flere lande har forsøgt at få EU til at forbyde omladningerne.

Torsdag formiddag tog aktivister fra organisationen Greenpeace derfor sagen i egen hånd, hvor det var planlagt, at 100.000 tons olie fra den græske olietanker Seaoath skulle lastes til tankeren Pertamina Prime.

Med tre gummibåde og tre kajakker sejlede aktivisterne imellem de to store fartøjer og blokerede derved for, at skibene kunne komme så tæt på hinanden, at STS-operationen mulig.

Fredag formiddag har Nordjyllands Politi ifølge TV2 Nord anmodet aktivisterne om at flytte sig på afstand af olitetankerne af hensyn til sikkerheds- og ordensmæssige aspekter, hvilket Greenpeace har efterlevet.

Ingen personer er indtil videre blevet anholdt eller sigtet.

Et helt minut.
Så lang tid tog det dronen at zoome ud fra én af dagens aktivister og til en frame, der fik hele supertankeren på 330 meter med.
Den afventer at få omlastet russisk olie for 440 mio. kr. fra en mindre tanker. Men vi blokerer omlastningen indtil #dkpol gør! pic.twitter.com/bHBQNUdp26

Powered by Labrador CMS