Kiilto optimerer bæredygtighed med Blue Water

Dobbeltstabling af gods optimerer transport og nedbringer CO2-aftryk. Foto: Blue Water
Dobbeltstabling af gods optimerer transport og nedbringer CO2-aftryk.

Kiilto, en af Nordens førende producenter af hygiejne- og rengøringsprodukter, har stort fokus på at begrænse CO2-udledningen både i egen produktion og fra transporter.

Publisert

Med ugentlige transporter fra fabrikken i Assens til lageret i Oslo var der behov for at optimere udnyttelsen af pladsen i lastbilerne. En lastbil blev som regel lastet med maksimalt 33 paller, som fyldte hele bunden af lastbilen. Det var ikke muligt at laste paller ovenpå hinanden, hvilket efterlod lastrummet med uudnyttede kubikmeter og dermed plads til optimering.

”Vi er som virksomhed forpligtede til at udvise ansvarlighed og bidrage til nedbringelse af belastningen på klimaet. Vi kigger løbende på muligheder for optimering i hele værdikæden, og vores transport har været et oplagt sted at optimere,” siger Supply Chain Manager hos Kiilto, Henrik Dalsgaard Hansen.

”Vi tilbyder optimal udnyttelse af lastrummet ved brug af SpaceInvader-stativer, som gør det muligt at laste paller, der ellers ikke ville kunne stables dobbelt, ovenpå hinanden og derved udnytte lastrummets fulde rumfang. På den måde reduceres pladsbehovet til det halve eller gør det muligt at skære ned i antallet af transporter,” lyder det fra Business Development Manager – Sustainable Solutions hos Blue Water, Per Jakobsen.

Kiiltos CO2-aftryk fra vejtransport mellem de to lokaliteter bliver ved brug af dobbeltstabling med SpaceInvader stativer nedbragt med 50 procent.

”Blue Water har en stor viden og forståelse for vores behov, de er proaktive og løsningsorienterede. Som leverandør har de handlet effektivt for at løse vores udfordring, og løsningen gavner både vores bundlinje og bæredygtige ambitioner,” siger Henrik Dalsgaard Hansen.

Powered by Labrador CMS