Flotte billeder: Ny kran er på plads på byggeriet af Storstrømsbroen

Arbejdsplads og kran hvorfra pylonen skal bygges. Foto: Vejdirektoratet
Arbejdsplads og kran hvorfra pylonen skal bygges.

Pylonfundamentet på byggeriet af den nye Storstrømsbro er nu blevet udstyret med en kran, som skal løfte de mange tunge materialer til arbejdet med at bygge pylonen.

Publisert

I oktober 2021 blev det 12.000 tons tunge pylonfundament sejlet ud og placeret på sin endelige position i Storstrømmen. Siden da har entreprenørens mandskab arbejdet på at færdiggøre det arbejdsdæk, hvor de skal arbejde videre med at bygge pylonen. Arbejdsdækket består af en midlertidig stålkonstruktion, der er monteret på betonpylonfundamentet. Den midlertidige stålkonstruktion fjernes igen, når broen er færdig.

På arbejdsdækket er blandt andet placeret velfærds- og værkstedsfaciliteter, så entreprenørens personale kan arbejde ude i Storstrømmen mange timer ad gangen.

Et af de vigtigste værktøjer, som entreprenøren skal bruge til opførelsen af pylonen, er den store tårnkran. Den skal bruges til de mange løft af materialer så som armering, stilladser, forskalling m.v. Den er kort sagt uundværlig.

Elementerne til tårnkranen er gennem det sidste stykke tid blevet monteret styk for styk. Torsdag den 3. marts 2022 blev huset til kranføreren monteret, mens den vandrette tværbom og kontravægt blev monteret den efterfølgende dag. Kranen vil løbende blive forhøjet, efterhånden som pylonen skyder i vejret.

Pylonen kommer til at rejse sig 102 meter over havoverfladen, når den er færdig.

Kranhuset er fastgjort til den transportpram, der skal bringe det ud til arbejdsstedet i Storstrømmen.
Pylonfundamentet. Den røde stålkonstruktion omkring fundamentet er midlertidig og anvendes til arbejdsplatform i forbindelse med opførelsen af pylonen. Den nederste del af tårnkranen, der skal løfte materialerne i forbindelse med byggeriet, er monteret.
Den store tårnkran er monteret ved arbejdspladsen for pylonen uden i Storstrømmen.
Arbejdsplads og kran hvorfra pylonen skal bygges.
Powered by Labrador CMS