Russisk krigsskib skadet i eksplosion – 500 personer evakueret

Det russiske skib Moskva. Foto: Det Russiske Forsvarsministerium
Det russiske skib Moskva.

Hele besætningen ombord på det russiske krigsskib Moskva er blevet evakueret, efter en voldsom eksplosion har raseret det store fartøj.

Publisert

Det russiske krigsskib Moskva, der befinder sig i Sortehavet, er natten til torsdag blevet alvorligt beskadiget, efter en større eksplosion har ramt fartøjet.

I øjeblikket er der flere forlydende om, hvad der har forårsaget eksplosionen, som har fået Rusland til at evakuere hele skibets omkring 500 mand store besætning.

Ifølge guvernøren i den ukrainske havneby Odessa, Maksym Martjenko, er det ukrainske styrker, der står bag eksplosionen, som skulle være forårsaget af to britiske krydsermissiler.

Dén forklaring afviser Ruslands forsvarsministerium dog. I en meddelelse til det russiske nyhedsbureau Interfax oplyser de, at ulykken er sket, efter en større mængde ammunition om bord på skibet er selvantændt og eksploderet.

Det russiske krigsskib blev kendt i starten af krigen, hvor besætningen forsøgte at få ukrainerne til at overgive sig på “Slangeøen” Zmiinyi. Ukrainerne svarede igen med sætningen “Russiske krigsskib, gå ad helvede til”, og situationen er efterfølgende blevet hædret på et frimærke.

Powered by Labrador CMS