Danskerne får mere vild natur med støtte fra Maersk-fond

A.P. Møller Fondens bestyrelseslokale. Arkivfoto: A.P. Møller Fonden
A.P. Møller Fondens bestyrelseslokale.

WWF Verdensnaturfonden kan med støtte fra blandt andet A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal igangsætte en særlig naturgave til danskerne. Gaven består af fire store naturprojekter i Danmark, der genopretter naturområder, etablerer levesteder og give en håndsrækning til en række fredede og sårbare danske dyrearter.

Publisert

Der er kun få procent rigtig vild natur tilbage i Danmark, og mange arter er i hastig tilbagegang. De fire naturprojekter skal forsøge at vende udviklingen og sikre de sjældne og truede dyrearters overlevelse i den danske natur.

Naturgaven er blevet givet til danskerne i anledning af H.K.H. Kronprinsessens 50-års fødselsdag.

A.P. Møller Fonden har bevilget 4,4 millioner kroner til naturprojektet placeret på Knudshoved Odde på Sydsjælland. Den 15 kilometer lange odde har en helt ekstraordinær naturværdi. Her finder man flere hundrede år gamle bøge- og egetræer, der er uerstattelige levesteder for hundredvis af danske arter. Knudshoved Odde har tidligere været en af Danmarks mest fortrukne lokaliteter for sommerfugle og biller. Men efterhånden som skov, skovenge og -lysninger er groet til, er en række ikoniske arter, især truede dagsommerfugle og biller, forsvundet.

Med støtte fra A.P. Møller Fonden kan det unikke landskab på Knudshoved Odde både bevares og genoprettes. Samtidig vil tre forsvundne arter af sommerfugle og to biller blive genudsat i naturen. De tre sommerfuglearter, der sættes ud i naturen, er markperlemorsommerfugl, okkergul pletvinge og brunlig perlemorsommerfugl. Billerne er sort pragtorbist og grøn pragtorbist.

De tre andre naturprojekter er placeret ved Geding-Kasted Mose ved Aarhus, Nationalpark Vadehavet og Spodsbjerg Havn på Langeland.

Powered by Labrador CMS