DFDS’ største nybyggede fragt- og passagerfærge gæster København

Luna Seaways på besøg i København. Foto: DFDS
Luna Seaways på besøg i København.

Onsdag formiddag lagde DFDS’ største fragt- og passagerfærge, Luna Seaways, til ved Marmormolen i København. DFDS fejrede begivenheden ved at invitere investorer, kunder og medarbejdere, deres familier og venner ombord på den nybyggede ’state-of-the-art’ RoPax færge.

Publisert

Luna Seaways er sammen med søsterskibet, Aura Seaways, en del af en ordre på i alt seks skibe. Arbejdet med de nye RoPax færger begyndte allerede i 2015 som et led i DFDS’ strategi om at udvide sit rutenetværk. Det er første gang i over 40 år, at rederi-og logistikvirksomheden har bestilt nye færger.

”Der var behov for at øge kapaciteten på vores baltiske ruter til Litauen. Indsætningen af både Luna og Aura Seaways giver gode muligheder for vækst. Den øgede kapacitet betyder også, at vi er godt rustet til at give vores kunder langt større fleksibilitet i forhold til at planlægge deres eksporter,” lyder det fra Vice President for DFDS’ aktiviteter i Baltikum, Anders Refsgaard.

”Jeg mener virkelig, at vi med disse to færger har formået at sætte helt nye standarder for chauffør- og passagerkomfort. Især lastbilchauffører, som typisk er længe undervejs, kan se frem til en helt særlig oplevelse ombord. De får nu mulighed for både at slappe af i vores Road Kings område – et område som er 100% dedikeret til dem, eller få sig et bad og nogle timers søvn i en af de mange nye kahytter,” siger han.

Med en længde på 230 meter og en bredde på 31,6 meter, optog Luna Seaways det meste af Marmormolen, som til dagligt huser både Crown og Pearl Seaways – bedre kendt som Oslobådene – og siden februar DFDS’ nye domicil. Længden svarer til mere end to fodboldbaner.

Skibet i sig selv vejer omkring 17.250 tons, og har med sine ca. 4.500 lanemeter plads til op mod 273 trailere, 73 biler, og over 600 passagerer ad gangen.

”Det er efterhånden ret lang tid siden, at vi selv har kontraheret en ny færge. At se hende lægge til i København er derfor noget ganske særligt. De første tilbagemeldinger fra passagerer ombord på søsterskibet Aura Seaways har været meget positive, og vi ser derfor meget frem til at indsætte Luna Seaways i vores baltiske netværk,” siger Anders Refsgaard.

Luna Seaways vil sammen med Aura Seaways sejle på DFDS’ rute mellem Karlshamn i Sverige og Klaipeda i Litauen. Aura Seaways er allerede indsat, og Luna forventes at være i fuld drift fra den 29. april til gavn for DFDS’ kunder og passagerer.

Powered by Labrador CMS