Travl påske med rekordmange containere i Kalundborg Havn

Vayenga Maersk på besøg i Kalundborg Havn i påsken. Foto: Kalundborg Havn
Vayenga Maersk på besøg i Kalundborg Havn i påsken.

Mens mange andre havde fri i påsken, arbejdede kranførerne hos Kalundborg Havn nærmest i døgndrift sammen med en række andre involverede på APM Terminalen.

Publisert

I alt blev 2.903 TEU losset og lastet hos APM Terminals på Ny Vesthavn, og det er ny rekord. Aldrig før har havnen håndteret så mange containere på én gang.

Kalundborg Havn blev i påsken anløbet af hele tre containerskibe, nemlig Vera Rambow og Mito, som er Unifeeder-skibe, der med jævne mellemrum anløber Kalundborg, samt det store Maersk Line-skib Vayenga Maersk.

Heldigvis havde havnen mulighed for at ”låne” ekstra kranførere udefra. Tre eksterne kranførere måtte der til for at supplere vores egne. Sammen med deres egne otte kranførere og et betydeligt antal medarbejdere og ledelse fra APMT sørgede de for en effektiv operation på containerterminalen.

De to Unifeeder skibe leverede og afhentede containere til og fra det sjællandske marked, hvorimod Mærsk-skibet afleverede containere, som placeres i Kalundborg midlertidigt på grund af direkte eller indirekte årsager vedrørende sanktionerne mod Rusland.

“Selvom baggrunden for opbevaringen er ganske tragisk, tillader vi os alligevel at glæde os over, at vi sammen med APM Terminals har fået rigtig travlt på containerafdelingen i Ny Vesthavn,” lyder det fra Kalundborg Havn.

På Ny Vesthavn har APM Terminals midlertidigt fået stillet yderligere 150.000 kvadratmeter til rådighed – udover de 50.000 kvadratmeter de havde i forvejen – til opbevaring af de mange ekstra containere. Så det er ikke noget problem at få plads til næste sending af containere.

Hele setup’et fra påsken viser desuden, at der kan håndteres et betydeligt antal containere per dag på Ny Vesthavn. En viden og fortælling som havnen samlet vil bruge i deres markedsføring for at få flere rederier til at anvende terminalen i forbindelse med containere ind og ud af Sjælland i fremtiden.

Powered by Labrador CMS