Se billederne: Militære køretøjer udskibes fra Køge Havn til Letland

Skibet Ark Dania er klar til at Forsvarets medarbejdere kører køretøjer og udstyr om bord. Foto: Niels Porsbøl / Forsvaret
Skibet Ark Dania er klar til at Forsvarets medarbejdere kører køretøjer og udstyr om bord.

Hundredvis af køretøjer og militært materiel er i disse dage samlet på havnen i Køge, hvor det skal udskibes til Letland, hvor den danske kampbataljon skal udstationeres.

Publisert Sist oppdatert

Flere hundrede køretøjer og militært materiel er hele weekenden kørt mod Køge Havn og står nu opmarcheret på kajen og bliver løbende kørt ombord på store transportskibe.

Det midlertidige, militære område på Køge Havn er opmarchsted for de militære køretøjer og hele operationen foregår i et tæt samarbejde med Forsvaret, Hjemmeværnet og politiet.

Fra det midlertidige, militære område i Køge bliver materiellet sejlet til Letland under eskorte af den danske fregat Esbern Snare. I Letland skal materiel og mandskab mødes i næste uge og bliver derefter indsat i NATO’s tilstedeværelse i Baltikum.

Udsendelsen kommer, efter Folketinget torsdag gav regeringen sit samtykke til, at et dansk militært bidrag kan stilles til rådighed for NATO’s tilstedeværelse i Baltikum.

Det samlede danske bidrag vil bestå af omkring 750 soldater i form af enheder af en bataljonsværdi med nødvendige støttefunktioner. De danske styrker i Letland kommer til at spille en vigtig rolle i at sikre NATO’s østlige flanke ved at afskrække trusler og om nødvendigt besvare militær aggression mod vores allierede. Indsættelsen af danske soldater i Letland er en naturlig videreførelse af det samarbejde danske og baltiske soldater har haft i de seneste års internationale missioner og træning.

Danske soldater indgår gennem både den britiskledede bataljonskampgruppe i Estland og den kommende kampbataljon med støtteenheder i Letland i en afgørende del af NATO’s tilstedeværelse i Baltikum.

Skibet Ark Dania er klar til at Forsvarets medarbejdere kører køretøjer og udstyr om bord.
Powered by Labrador CMS