MSC uddeler stipendier til fiskerier og bæredygtighedsprojekter verden over

Arkivfoto: MSC

Verdens største certificeringsorgan, MSC (Marine Stewardship Council), har nu fordelt næsten 1 million dollars til 22 fiskerier og projekter i tolv lande for at fremme mere bæredygtigt fiskeri og global havbevarelse.

Publisert

En del af MSC’s Ocean Stewardship Fund (OSF) uddeler midler i størrelsesordenen 6.500 dollar til 68.000 dollar. Stipendierne tildeles fiskere, forskere, ngo’er og studerende til at udføre innovativ forskning og udvikle nye teknologier for at forbedre bæredygtigheden til søs.

Satellitmærkning af rokker, søpindsvins bevægelser og udvikling af dybhavskameraer er blot nogle af de projekter, der vil modtage støtte i 2022. Mindst halvdelen af ​​tilskuddene – 459.000 dollar – vil støtte fiskeri i udviklingsøkonomier, såsom Indonesien, Mexico og Indien, som skal gå over til bæredygtig praksis.

Mange af dette års bidrag fokuserer på at adressere bekymringer om tabet af marin biodiversitet. De vil presse på for forbedringer, der hjælper med at beskytte truede eller beskyttede arter eller sårbare marine økosystemer. Et sådant bidrag vil gøre det muligt for det MSC-certificerede SATHOAN – fartøj, der fisker efter almindelig tun, at undersøge de langsigtede virkninger af at udsætte rokker, der uforvarende fanges på langliner, tilbage i havet. Ved hjælp af satellitmærkningsteknologi i Middelhavet vil 38 rokker blive mærket, og deres overlevelse efter frigivelsen blive overvåget. Projektet vil også hjælpe med at afsløre mere information om deres biologi og økologi, samt teste visuelle observationer registreret via virksomhedens smartphone-applikation.

MSC-fonden tildeler 5 procent af sine årlige royalties fra salg af MSC-certificeret bæredygtig fisk og skaldyr for at forbedre bæredygtigheden af ​​det globale fiskeri. Fonden udvider også i år og omfang, da den åbner op for tredjepartsdonationer fra finansfolk. Den schweiziske filantropiske organisation, MAVA Foundation (MAVA), vil give midler til at udføre en bestandsanalyse af blå og røde Palamòs-rejer i det nordvestlige Middelhav. Projektet vil støtte Palamòs røde rejetrawl for at forbedre bæredygtige fiskerimetoder i dets mål om at opnå MSC-certificering.

Siden starten i 2019 har MSC’s fond uddelt 64 stipendier på i alt 2,8 millioner dollar.

Powered by Labrador CMS