Martec starter maskinmesteruddannelse i Thisted

Foto: Martec

Det maritime uddannelsescenter Martec har fået godkendt sin nye maskinmesteruddannelse i Thisted og forventer opstart af første semester allerede til august 2022.

Publisert Sist oppdatert

Det maritime og polytekniske uddannelsescenter Martec har netop fået godkendt sin nye maskinmesteruddannelsen i Thisted. Det betyder, at Martec er klar til at lancere første semester af uddannelsen i samarbejde med EUC Nordvest, som skal medvirke på den første del af uddannelsen.

”Vi er temmelig begejstrede for, at det er lykkes at få maskinmesteruddannelsen til Thisted. Ikke blot på egne vegne, men på hele Nordvestjyllands vegne. Maskinmesteruddannelsen er Danmarks bredeste og mest alsidige tekniske uddannelse, og den peger direkte ind i erhvervssammensætningen i vores område. Vi har utrolig mange produktionsvirksomheder, der har brug for netop de kompetencer, en maskinmester besidder,” siger direktør for EUC Nordvest, Hans Chr. Jeppesen.

Maskinmesteruddannelsen er en professionsbacheloruddannelse, og Martec har derfor besluttet og indgået en aftale om, at uddannelsen skal have til huse hos Professionshøjskolen UCN på Lerpyttervej, hvor der i forvejen er et uddannelsesmiljø for videregående uddannelser.

De første ni måneder af uddannelsen vil de studerende dog have deres daglige gang i værkstederne på EUC Nordvest. Her vil de blive introduceret til maskinmesterfaget og få oparbejdet de grundlæggende håndværksmæssige kompetencer inden for drejning, fræsning, svejsning, motorpasning, el-installationsarbejde med mere, så de er godt rustet til at gennemføre den resterende del af uddannelsen. Efter de ni måneder skal de studerende i praktik i en virksomhed eller hos et rederi, inden de starter op på den teoretiske del af maskinmesteruddannelsen.

”Vi er utroligt glade for, at EUC Nordvest og UCN har lyst til at være en del af arbejdet med at opstarte uddannelsen i Thisted. Vi oplever en stor imødekommenhed og velvilje og ved af erfaring, at det er afgørende med stærk, lokal opbakning for at få succes med uddannelser i udkantsområder. Derfor håber jeg, at hele Thisted og omegn vil tage positivt imod os og bidrage aktivt til, at vi får skabt masser af opmærksomhed om det nye uddannelsesudbud, så der forhåbentlig vil være mange unge mennesker, der får lyst til at gennemføre maskinmesteruddannelsen i Thisted,” lyder det fra Martec-direktør Pia Ankerstjerne.

Også på UCN er der stor glæde og tilfredshed med det kommende samarbejde om maskinmesteruddannelsen.

”Det vil blive et løfte ikke bare for studiemiljøet på Lerpyttervej, men for hele Thy med det kommende samarbejde. Maskinmesteruddannelsen repræsenterer en faglighed, der er brug for i Thy, og samtidig vil det gøre hele området mere attraktivt som studie og uddannelsessted,” siger rektor på UCN Kristina Kristoffersen.

Martec har uddannet maskinmestre i Frederikshavn siden 1929.

Powered by Labrador CMS