Blokeret – Ikke muligt for Rusland at erstatte krigsskibet Moskva

Billede fra Twitter, der gør grin med, at det russiske krigsskib Moskva er sunket
Billede fra Twitter, der gør grin med, at det russiske krigsskib Moskva er sunket

Rusland får ikke mulighed for at forstærke sin flåde i Sortehavet, efter de mistede krigsskibet Moskva. Det står klart, efter Tyrkiet har lukket Bosporusstrædet for alle krigsskibe.

Publisert

Hvis Vladimir Putin havde tænkt sig at erstatte krigsskibet Moskva, der sank i Sortehavet i midten af april – angiveligt efter at være blevet ramt af ukrainske missiler – så må han hellere begynde at revurdere sine planer.

Tyrkiet har nemlig lukket Bosporusstrædet for alle krigsskibe, der ikke er tyrkiske. Det skriver det britiske forsvarsministerium på Twitter.

Det russiske forsvarsministerium bekræftede den 14. april, at krigsskibet Moskva var blevet ramt af en større eksplosion. Ovenpå den efterfølgende brand blev skibet forsøgt bugseret til en havn, men Moskva endte altså med at synke inden det nåede frem.

Ukraine var hurtige til at tage æren for eksplosionen, som, de siger, skete, efter to britiske krydsermissiler ramte skibet. Det russiske forsvarsministerium har dog afvist dette, og i stedet meldt ud, at eksplosionen skyldes selvantændt ammunition i skibets last.

Ifølge den britiske efterretningstjeneste har Rusland i omegnen af 20 russiske fartøjer i Sortehavets operationszone.

Powered by Labrador CMS