Råvare- og energipriser giver fald i regnskabet på Kolding Havn

Foto: Kolding Havn

Høje råvare- og energipriser har været medvirkende årsager til nedgangen i godsmængden, og der har medvirket til at fald i nettoomsætningen på næster 2 millioner kroner i forhold til 2020 for Kolding Havn.

Publisert

Kolding Havn har noteret et fald i nettoomsætningen med 2 millioner kroner i forhold til 2020. Det betød, at havnen i 2021 opnåede et bruttoresultatet på 21,9 millioner kroner, hvilket er 419.000 kroner under 2020.

Det samlede resultat for 2021 landede på 4,3 millioner kroner for organisationen Kolding Havn, mod 5,2 millioner i 2020.

De økonomiske resultater er realiseret trods et fald i den samlede godsomsætning i tons med 7,75 procent for 2021. De høje råvare- og energipriser har været medvirkende årsager til nedgangen i godsmængden, eksempelvis indenfor gødning.

Heldigvis har havnen kunne notere en rekord-god start på 2022, hvor første kvartal er det største i mindst elleve år, og sandsynligvis det bedste første kvartal nogensinde, målt på godsomsætning i tons, lyder det fra havnen.

Der er dog altid sæsonudsving for omsætningen af gods, så et rekordstort første kvartal er ingen garanti for endnu et fuldt rekordår på havnen.

Powered by Labrador CMS