Forsøger igen – Her er Hanstholm Havns nye bestyrelsesformand

Michael Svane. Foto: Hans Søndergaard / Hanstholm Havn
Michael Svane. Foto: Hans Søndergaard / Hanstholm Havn

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Danske fiskere får bedre arbejdsforhold
Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles
Foto Hempel AS
Hempel knytter kreditfaciliteter på 1,5 mia. euro til bæredygtighed
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge

Efter Kristian Jensens hurtige exit fra Hanstholm Havn har havnens bestyrelse tirsdag konstitueret sig med tidligere branchedirektør i DI Transport, Michael Svane, som ny formand.

Hanstholm Havns bestyrelse har konstitueret sig med en ny formand, efter tidligere folketingsmedlem og minister Kristian Jensen i slutningen af marts trak sig som formand til fordel for et job i en nyetableret erhvervsorganisation. Kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune godkendte i sidste uge at indstille den tidligere branchedirektør i DI Transport, Michael Svane, som ny formand til Hanstholm Havn.

Havnebestyrelsen udpeger selv sin formand blandt erhvervsrepræsentanter udpeget af kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune. Her er tale om erhvervsprofilerne Michael Svane, Søren Mattesen, Marianne Nielsen og Lone Saaby, der bibringer havnen mange års erhvervserfaring. Der var på gårsdagens bestyrelsesmøde enighed om at konstituere Michael Svane som ny havneformand.

Michael Svane er 64 år og uddannet jurist med mere end 25 års erfaring fra transportbranchen. Han har blandt andet arbejdet for Danske Vognmænd, DTL og Dansk Industri. Søren Mattesen er CEO for opdrætsvirksomheden Sashimi Royal A/S Hanstholm Havn. Marianne Nielsen er uddannet ingeniør og arbejder som direktør for Drift og Infrastruktur i SDC A/S. Lone Saaby er direktør for Education Esbjerg.

De tre øvrige bestyrelsesmedlemmer er udnævnt i henhold til bestyrelsesvedtægterne for Hanstholm Havn. Det gælder dels en ejerrepræsentant fra Thisted Kommune, hvor viceborgmester Jens Kristian Yde er valgt og samtidig er bestyrelsens næstformand. Herudover er der tale om formand for Hanstholm Fiskeriforening, Jan N. Hansen, samt en medarbejderrepræsentant fra havnens organisation, som er serviceleder Kristian Bjerregaard.

De seks øvrige bestyrelsesmedlemmer har siddet i havnens bestyrelse siden 16. marts i år.

Havnebestyrelsen ser frem til at stå i spidsen for Hanstholm Havns udvikling over de kommende fire år, hvor kursen er sat mod en fortsat udvikling af havnens kerneforretning, fiskeriet, kombineret med ambitioner om at gøre Hanstholm Havn til en stærk energihavn med fokus på vedvarende energi og Power-to-X. Dertil kommer et stort fokus på at få mere gods over kaj via nye containerruter til centrale nøglemarkeder, realisering af havnens store potentiale inden for akvakultur samt Hanstholm Havns fortsatte udvikling som konkurrencedygtig serviceklynge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Nordwind
Se billederne: Krigsfiskekutter på værft i Hvide Sande
Spildevand i Agersø Sund
Føler sig overset - Fiskere har kæmperegninger og får ingen hjælp
Scanel
Orskov Group køber sig ind i Scanel - Her er den nye ejerkreds

Relaterede artikler