Se billederne: Danske kampvogne på vej til Polen med transportskib

Kampvogne udskibes fra Esbjerg Havn. Arkivfoto: Forsvaret
Kampvogne udskibes fra Esbjerg Havn.

Søndag er 14 danske Leopard 2A7 kampvogne sammen med britiske pansrede køretøjer kørt om bord på et transportskib i Esbjerg for at blive sejlet til det østlige Polen, hvor de skal deltage i en stor længe planlagt amerikansk ledet øvelse.

Publisert

2. kampvognseskadron fra Jydske Dragonregiment og den britiske bataljon Kings Royal Hussars har søndag fået udskibet deres kampvogne og andre pansrede køretøjer fra Esbjerg havn.

De skal sammen med blandt andre amerikanske, tyske og polske enheder deltage i øvelse Defender Europe 2022 i Drawsko Pomorskie i Polen.

Defender Europe 2022 er den samlede overskrift for en lang række årligt tilbagevendende amerikanske øvelsesaktiviteter i Østeuropa, der løber af stablen i løbet af maj måned. I Drawsko Pomorskie, hvor de danske kampvogne skal med, deltager i alt omkring 18.000 soldater fra mange forskellige NATO-lande.

At den danske kampvognseskadron deployerer sammen med briterne, er ikke nogen tilfældighed. De skal som en del af NATO Enhanced Forward Presence (eFP) sammen til Estland senere på året, hvor den danske kampvognseskadron skal indgå som en del af den britiske bataljon. Det bliver det sjette hold danske soldater på eFP i Estland.

Under øvelsen i Polen skal de derfor NATO-certificeres sammen, så de er klar til den kommende opgave. Derfor indgår et mindre antal danske kontrollanter og stabsofficerer også i øvelsen.

Øvelsen i Polen løber frem til den 27. maj og indeholder både skarpskydninger og feltøvelse.

Kampvogne venter på at blive deployeret.
Kampvogne udskibes fra Esbjerg Havn.
Dansk kampvogn ombord på færgen.
Powered by Labrador CMS