Everfuel og Aarhus Havn indgår aftale om ny brintstation

Foto: Port of Aarhus

Port of Aarhus og virksomheden Everfuel har indgået en ny aftale, som kaster en ny brinsstation af sig på den østjyske havn.

Publisert

Om kort tid får både lastbiler og personbiler adgang til en ny brintstation, som bliver placeret på Østhavnsvej 7. Det er resultatet af en ny aftale mellem Aarhus Havn og virksomheden Everfuel, som COO Anne Zachariassen og CCO Carsten Kruse har underskrevet på vegne af den østjyske havn.

“Aarhus Havns vision er at blive den mest bæredygtige havn i Østersøområdet. Derfor skal havnen understøtte bæredygtig mobilitet både til havs og til lands. Vi tror på, at brint vil spille en vigtig rolle som et af fremtidens brændstoffer, og ved at tilbyde en brintstation i et vigtigt logistikknudepunkt, hjælper vi med at skabe de nødvendige incitamenter for, at lastbiloperatørerne vil satse på brændselscellebiler,” lydet det på havnens hjemmeside.

Lige nu kører der kun ganske få brintbiler på de danske veje, men brint er et attraktivt alternativ til ren el – især for den helt tunge transport, som kan få langt større rækkevidde og hurtigere optankning med brint. Aarhus har desuden flere brint-baserede taxaer, som også vil kunne benytte det nye anlæg.

Powered by Labrador CMS