Fakta om den underskrevne erklæring på Nordsøtopmødet

Fakta om den underskrevne erklæring på Nordsøtopmødet

På Esbjerg Havn har europæiske regeringsledere, energiministre og EU-Kommissionens formand onsdag skrevet under på Esbjerg-erklæringen, der sætter en sikker grøn retning for Europa.

Publisert Sist oppdatert
Fakta om den underskrevne erklæring på Nordsøtopmødet

Esbjerg lægger navn til den nye europæisk erklæring, der skruer markant op for de fælles ambitioner om at udbygge den grønne energi på havet. Ved Nordsø Topmødet med Danmarks statsminister som vært skrev regeringsledere, energiministre fra Danmark, Tyskland, Belgien og Holland sammen med EU-Kommissionens formand onsdag aften under på Esbjerg-erklæringen og samlede sig i et grønt europæisk lederskab.

Her er fakta om den nye erklæring:

  • Den nuværende samlede kapacitet fra havvind i EU er på ca. 16 GW, hvoraf Belgien, Danmark, Nederlandene og Tysklands har ca. 15 GW
  • På Nordsøtopmødet underskrev regeringscheferne fra Tyskland, Belgien, Nederlandene og Danmark en fælleserklæring med mål om at levere mindst 65 GW havvind i 2030 og øge kapaciteten til mindst 150 GW i 2050.
  • De fire lande vil med erklæringen levere halvdelen af den grønne strøm fra havvind, som EU har brug for i 2050 for at opnå sit mål om klimaneutralitet

Nordsøtopmøde: Nu er historisk erklæring underskrevet

  • Energiministrene indgik særskilte erklæringer, der bl.a. omhandler samarbejde om forbindelser til og maksimering af kapaciteten på den første energiø og etableringen af yderligere en energiø i Nordsøen
  • Danmark og Belgien underskrev en aftale om salg af danske vedvarende energi-andele til Belgien til et samlet beløb på minimum 280 mio. kroner, der kan stige til 560 mio. kr. afhængig af Belgiens efterspørgsel. Samtidig bekræfter aftalen, at Belgien bliver koblet på energiøen i Nordsøen i 2033.
  • Nederlandene tilsluttede sig en erklæring med Danmark om at udarbejde en analyse, der skal danne grundlag for en udlandsforbindelse til den første energiø.

The post Fakta om den underskrevne erklæring på Nordsøtopmødet first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS