Kronjyder leverer verdens første metanol-elektriske løsning til Esvagt

Esvagts nye SOV vil være klar i 2024 og skal servicere verdens største offshore havvindmøllepark, Hornsea 2, ved den britiske østkyst. Foto: ESVAGT
Esvagts nye SOV vil være klar i 2024 og skal servicere verdens største offshore havvindmøllepark, Hornsea 2, ved den britiske østkyst.

Nordhavn Power Solutions A/S kommer til at levere en grøn verdensnyhed til Esvagts kommende SOV. Der er tale om tre metanolbaserede generatoranlæg, som her helt nye på markedet.

Publisert

Den maritime branche er i stor forandring i disse år, hvor virksomheder, rederier og enkelte personer tager stilling til de mange Power-to-X løsninger, der skal sikre fremtidens bæredygtige søfart.

Mærsk har meldt ud, at de satser på metanol til deres næste containerskibe. Flere store virksomheder har også fået øjne op for fremdrift på metanol til deres kommende skibe.

Nu har Esbjerg-rederiet Esvagt ligeledes valgt en metanolbaseret løsning til deres første C02-neutrale SOV, som bliver verdens første grønne servicefartøj til offshore vindinstallationer. Da de skulle pege på en leverandør af den grønne metanolløsning, faldt valget på Nordhavn Power Solutions.

Den randrusianske virksomhed kommer dog ikke til at levere endnu en grøn løsning, der ligner mange af de andre klimavenlige Power-to-X løsninger. I stedet satser de på et produkt, som markedet aldrig har set før; en leverance på tre metanolbaserede generatoranlæg til servicefartøjet, og det er en aftale, der varmer hos salgsdirektøren i Nordhavn Power Solutions.

”Det er et kæmpe skulderklap, når et af de største rederier i Danmark har valgt os som leverandør til denne nybygning. Vi er selv overbevist om, at vores metanolbaseret generatoranlæg er en rigtig god løsning i den grønne omstilling, og det betyder meget, når en så markant virksomhed i branchen, tænker det samme,” lyder det fra salgsdirektør ved Nordhavn Power Solutions, Jørk Rudolph.

”Vi kommer ikke bare med endnu en grøn løsning til markedet, men vi kommer faktisk med en grøn løsning, der bliver den første af sin slags. Det er en virkelig unik løsning, der kan sætte yderligere skub i den grønne omstilling og få andre spillere i branchen til at vælge en lignende løsning,” siger han.

Ifølge vicedirektør i Esvagt, Kristian Ole Jakobsen, har det været nemt at pege på Nordhavn Power Solutions, da de skulle finde den grønne løsning til deres nye SOV, og han glæder sig over aftalen.

”Nordhavn Power Solutions er en kvalitetsleverandør, og vi har tidligere brugt dem som leverandør til vores eksisterende flåde. Derfor var det oplagt at vælge dem som leverandør af vores nye grønne motorløsning, da vi ved, at de altid leverer kvalitetsprodukter. Vi er overbevist om, at deres metanolbaserede generatoranlæg nok skal leve op til vores forventninger,” siger Kristian Ole Jakobsen.

Nordhavn Power Solutions lancerede tilbage i marts en række grønne løsninger til deres Åbent Hus-arrangement under overskriften “Fremtidens Grønne Løsninger”. Her løb deres metanolmotor med meget af opmærksomheden, da de besøgende kunne opleve den i drift i virksomhedens testcenter. Salgsdirektøren Jørk Rudolph har haft travlt siden arrangementet, da interessen for metanol og andre grønne løsninger har været stor.

”Det er ikke kun Esvagt, der har været interesseret i vores metanolløsninger, og vi har løbende samtaler med andre virksomheder og rederier om mulighederne for at få fat i en metanol fremdrivnings- eller generatorløsning. Så der går nok ikke lang tid, før vi kan præsentere endnu en aftale,” siger Jørk Rudolph.

Powered by Labrador CMS