Kvindernes dag i skibsfart – Her er Stena Lines første kvindelige kaptajn

Kvindernes dag i skibsfart – Her er Stena Lines første kvindelige kaptajn

Det svenske færgerederi Stena Line sætter fokus på kvinder i søfartsbranchen og udpejer deres færste kvindelige kaptajn, Master Lynette Bryson.

Publisert Sist oppdatert
Kvindernes dag i skibsfart – Her er Stena Lines første kvindelige kaptajn

IMO fejrer i dag, den 18. maj, den officielle internationale dag for kvinder i maritime erhverv. Dagen er en årlig global fejring af kvinders vigtige rolle i den maritime sektor, hvor der bliver sat fokus på udfordringerne forbundet med at hjælpe og støtte kvinderne i den maritime branche til at opnå en succesfuld karriere på havet.

Maj er også måneden, hvor Stena Lina fejrer diversitet, og det markerer færgerederiet ved at udpege deres første kvindelige kaptajn, Master Lynette Bryson.

34-årige Lynette Bryson fra Skotland er kaptajn på en af Stena Lines største færger, Stena Adventurer, hvor hun er Night Master på den travle rute Holyhead – Dublin, mellem Wales og Irland.

“Når kun 2 procent af verdens 1,2 millioner søfarere er kvinder, er det tydeligt for os, hvor vigtigt det er at opfordre flere kvinder til at gøre karriere i den maritime sektor. Derfor er det også med stor glæde, at vi efter en prøveperiode som Master kan udpege Lynette Bryson som vores første kvindelige kaptajn. I dag har vi vist, at kvinder kan få succes på havet, og at Stena Line er der til at støtte dem,” lyder det fra Group Head of People and Communications ved Stena Line,
Margareta Jensen Dickson.

Master Lynette Bryson studerede fysik og matematik på Glasgow University, inden hun specialiserede sig i maritime studier ved Warsash and Glasgow Maritime Academies. Tidligere arbejdede hun i krydstogtindustrien og ved Marine Scotland, indtil hun blev en del af Stena Line som Second Officer i 2017.

“Jeg er vokset op i en lille fiskerby i det skotske højland, så havet har været en integreret del af mit liv helt fra barndommen. Siden jeg startede i skole, har jeg vidst, at jeg ikke ville have et kontorjob – jeg ville arbejde på havet. Jeg er utrolig stolt over at sejle som Master på Stena Adventurer, og så ovenikøbet som den første kvindelige Master. Det ville ikke være sket uden støtten fra mine kollegaer ved Stena Line. Jeg håber, at min position kan inspirere flere unge kvinder til at følge i mine fodspor og skabe en succesfuld karriere på havet,” siger Lynette Bryson.

The post Kvindernes dag i skibsfart – Her er Stena Lines første kvindelige kaptajn first appeared on Maritime Direct.

Kaptajn Lynette Bryson.
Powered by Labrador CMS