Nordjysk projekt skaber interesse for den maritime branche og livet til søs

Brobyg Nord. Foto: Hirtshals Havn
Brobyg Nord. Foto: Hirtshals Havn

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Hvide Sande Shipyard 4
Smukke billeder: Her flytter Fiskeristyrelsens nybygning kajplads
Foto Statens Naturhistoriske Museum 4
Jubilæum for Galathea 2 - Den største opdagelse i 100 år
Unger af den europæiske ål kaldes glasål
Kæmpe fangst - Europol anholder 49 personer for smugling af ål
Havbund
Mere liv under havets overflade: Nye stenrev i Lillebælt, Kattegat, og Øresund
Foto Twitter 2
Voldsom video - Her eksploderer skib og dræber 13 personer

Hirtshals Havn har sammen med rederiet Fjord Line og Lundergårdskolen fra Hjørring over de seneste år kørt et projekt kaldet Brobyg Nord. Formålet med projektet er at vise elever i 8.- og 9. klasse, hvilke jobmuligheder der er til lands og til vands ved virksomhederne på Hirtshals Havn og ved rederiet Fjord Line.

Forløbet blev afsluttet med en endagstur til Langesund med Fjord Line færgen Stavangerfjord. Ombord på færgen blev eleverne vist rundt og fik en introduktion til de mange forskellige jobfunktioner som eksempelvis elektriker, maskinmester, tjener, kok, hotelservice, skibsfører, brandmand/røgdykker og HR.

Derudover blev de også introducerede til de forskellige veje til et job ombord samt mulighed for at uddanne sig undervejs, hvis man starter ombord som ufaglært.

“Det har været en fantastisk dag ombord. Vi har haft eleverne med fra top af skibet til bund af skibet – fra broen til maskinrummet. Vi kan fornemme, at det har været en stor øjenåbner for dem, og det er tydeligt, at Fjord Line allerede nu har nogle nye medarbejdere på vej. Der har været en stor spørgelyst blandt eleverne, og modsat vores forventninger, så har drengene og pigerne været lige interesseret i livet ombord. Vi vidste, at vi havde ramt plet, da flere elever, som aldrig har overvejet livet til søs, pludselig viste interesse for at arbejde i flere af Fjord Lines forskellige jobfunktioner. Det er ingen hemmelig, at projektet, som mange andre ting, har været hårdt ramt af corona. Men afslutningen i dag viser, at vi alligevel er nået i mål. Vi glæder os nu til at køre en ny 8. klasse i gang efter sommerferien,” siger marketingchef ved Hirtshals Havn, Ditte Gerstrøm Sørensen.

Baggrunden for projektet har været ønsket fra Hirtshals Havn, Fjord Line og skolens side om at give eleverne en dannelsesrejse med et indblik i fremtidige jobmuligheder og arbejdsområder både lokalt og internationalt – alt dette i et større perspektiv end blot Hjørring og folkeskolen, hvilket også er grunden til, at Norge er inddraget i projektet.

Projektet har desuden skulle vise eleverne “Et godt arbejdsliv” med opgaver indenfor den maritime branche med fokus på blandt andet innovation, lastning/losning, mad, service, sprog, lagerstyring, håndværk, ledelse, marketing, miljø og turisme.

Brobyg Nord. Foto: Hirtshals Havn
Brobyg Nord. Foto: Hirtshals Havn
Brobyg Nord. Foto: Hirtshals Havn
Brobyg Nord. Foto: Hirtshals Havn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Unger af den europæiske ål kaldes glasål
Kæmpe fangst - Europol anholder 49 personer for smugling af ål
Povl-Anker-768x489
Dagligvarer kunne ikke komme til Bornholm - Afvist af rederi
Foto Hvide Sande Shipyard 4
Smukke billeder: Her flytter Fiskeristyrelsens nybygning kajplads
Foto Twitter 2
Voldsom video - Her eksploderer skib og dræber 13 personer
Foto Facebook Thyborøn Stevedore AS 1
Skønne billeder: Thyborøn Stevedore laster 955 tons fiskefoder

Relaterede artikler