Naturens folkemøde trækker 30.000 gæster til nordjysk havneby

Forskningsskibet Dana i Hirtshals Havn. Foto: Milan Møller Pavlovic
Forskningsskibet Dana i Hirtshals Havn.

I omegnen af 30.000 besøgende lagde vejen forbi Hirtshals til det første fysiske Naturmøde i tre år. Dermed fastholder Naturmødet publikumstallet fra 2019.

Publisert

Omkring 30.000 besøgende gæstede den nordjyske havneby Hirtshals, da der for første gang i tre år blev afholdt Naturmøde i fysiske rammer. På mødet var der blandt andet mulighed for at besøge havforskningsskibet Dana og få sig en snak med Danmarks Pelagiske Producentorganisation.

Efter de seneste to års henvisning til onlinemøder og digitale aktiviteter, er chef for Naturmødet Leif Lund Jakobsen ovenud tilfreds med Naturmødets fysiske repremiere.

“Vi har været meget spændte på, om interessen for det fysiske Naturmøde ville være intakt. Heldigvis kan vi konstatere, at folk i den grad har savnet at mødes og tale sammen ansigt til ansigt. At vi er tilbage med et besøgstal der matcher rekordåret 2019 – ovenikøbet med lidt blandet vejr – overgår vores vildeste forhåbninger, og det er vi rigtig glade for og stolte af,” siger han.

I løbet af tre dage har Naturmødets syv scener budt på 143 debatter om biodiversitet, natursyn, arealanvendelse, bynatur, havmiljø, mennesker i naturen, natur og klima, natur og landbrug, naturnationalparker, vandløb, vilde haver og meget andet.

Årets tema var Bro eller barriere, og miljøminister Lea Wermelin slog da også i sin åbningstale fast, at debatten om den danske natur ikke skal være et spørgsmål om enten-eller, men om både-og.

“På det seneste har vi lidt fået en tendens til at se alting som ”enten-eller”. Enten natur eller friluftsliv. Enten bar mark eller biodiversitet. Men jeg tror, at når vi taler med hinanden. Så opdager vi, at der ofte findes et både-og. Det betyder ikke altid, vi bliver enige. Men vi bliver forhåbentlig klogere,” lød det fra ministeren.

Fredag besøgte 750 skoleelever fra Hjørring Kommune Naturmødet og deltog i de mange aktiviteter i Naturmødets skoleprogram.

Formand for Naturmødet og borgmester i Hjørring Kommune Søren Smalbro er godt tilfreds med årets resultat, som han ikke tøver med at betegne som en succes.

“I en tid med krig og kriser på mange fronter er det fantastisk at se, at den danske naturs ve og vel ligger så mange på sinde. Og i virkeligheden kan mange af de temaer vi drøfter på Naturmødet være svaret på, hvordan vi fortsat har rent vand, frisk luft, bestøvning af afgrøder og en ren jord,” siger Søren Smalbro.

Powered by Labrador CMS