DFPO vil have bundslæbende redskaber tillladt i havvindmølleparker

Foto: Danmarks Fiskeriforening
Foto: Danmarks Fiskeriforening

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Fiskekasserne på Thyborøn Fiskeauktion
Fiskefassefarce - Fiskeauktionerne vil have politikerne på banen
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Farce hos Fødevarestyrelsen - Sag om fiskekasser trækker ud
Henning Kjeldsen
Opgiver at anke til Højesteret - Henning Kjeldsen vinder retssag
Sådan placeres fiskekasser under sortering på en fiskeauktion i Holland
Det siger lovgivningen om fiskekassernes placering
Foto DTU Aqua
Kystbeskyttelse med kunstige rev skal testes på Samsø

Regeringen har foreslået, at havvind fra Nordsøen i 2050 skal give 150 GW svarende til 10.000 havvindmøller. Danmarks Fiskeriforening anerkender behovet for grøn energi men mener, at fiskerne skal have mulighed for at fiske i havvindmølleparkerne.

Tidligere på måneden underskrev regeringen sammen med en række andre lande en aftale om massiv investering i havvindmøller, der skal opskalere produktionen af grøn strøm. Den ambition bakker Danmarks Fiskeriforening op om, men bemærker samtidig, at havvindmølleparkerne ikke må skade fiskeriet og miljøet.

“Der er et stort behov for grøn energi, og havvindmøller er en del af en grønnere fremtid. Der er tale om en massiv udbygning, og jeg kan godt være bekymret for, hvordan så mange havvindmøller kommer til at påvirke havmiljøet og fiskebestandene. Fiskeriet skal levere fremtidens bæredygtige og klimavenlige fødevarer, så der skal være plads til både fiskeri, havmiljøet og til havvindmøller. Havvindmøllerne fylder rigtig meget på havet, så der er brug for løsninger,” siger formand for Danmarks Fiskeriforening (DFPO), Svend-Erik Andersen.

Den oplagte løsning er ifølge Danmarks Fiskeriforening at kigge på kabelbekendtgørelsen, så fiskere kan fiske henover nedgravede kabler og rør fra havvindmøllerne. Som det er i dag, har fiskerne ikke mulighed for at fiske i områder med havvindmøller, selvom det er muligt i flere af Danmarks nabolande.

“Det skal sikres, at de danske fiskere får mulighed for at fiske i havvindmølleparkerne. Sådan er det allerede i andre lande som Norge, Holland og Storbritannien, og de danske fiskere skal ikke stilles ringere end kollegaer fra andre lande. Det kræver et opgør med den såkaldte kabelbekendtgørelse, der i dag forhindrer fiskeri med bundslæbende redskaber i havvindmølleparker,” siger Svend-Erik Andersen.

Svend-Erik Andersen frygter, at havvindmølleparkerne kan skade miljøet og skubbe fiskeriet væk fra havene.

“Det er helt nødvendigt, at fiskerierhvervet inddrages så tidligt som muligt i processen, så vi kan sikre, at havvindmøllerne placeres i områder, hvor de er mindst muligt i vejen for dansk fiskeri. Vi går konstruktivt ind i den her proces, og jeg håber virkelig, at beslutningstagere, politikere og vindmølleindustrien vil tage fiskeriet med på råd, så det ikke ender med, at fiskeriet bliver fortrængt, og vi må undvære de klimavenlige fødevarer fra havet,” siger Svend-Erik Andersen.

En reaktion

  1. Fiskeri i vindmøllepark, hvis man slæber i mellem kablerne kan der da ikke ske noget ved det, de fleste kabler ligger vel fra 1 meter og dybere, hvis man holder sig fri fra de områder hvor kablerne bliver samlet og ind i tråden, man kan da som minimum sætte fast hvor kablet går fra møllen og hen til tråden og så sætte fast klar af kablet og slæbe modsat ud af vindmølleparken.
    Har selv sejlet i vindmølleparken i 13 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Henning Kjeldsen
Opgiver at anke til Højesteret - Henning Kjeldsen vinder retssag
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Farce hos Fødevarestyrelsen - Sag om fiskekasser trækker ud
Hajkutteren Carmelan
Se billederne: 70 tons tung hajkutter til restaurering i Hvide Sande
HG333 Isafold
Så er den her - HG 333 Isafold er ankommet til Hirtshals
Sådan placeres fiskekasser under sortering på en fiskeauktion i Holland
Det siger lovgivningen om fiskekassernes placering

Relaterede artikler