Georg Stage har særlig plads i skibsfarten

Her et tidligere kuld unge fra Georg stage. Foto: Stiftelsen Georg Stages Minde
Her et tidligere kuld unge fra Georg stage.

Skoleskibet Georg Stage har i dag 140-års jubilæum. Danske Rederier var med til fejringen af det vigtige, gamle skib, som har en særlig plads i dansk søfart.

Publisert Sist oppdatert

Omtrent 11.000 unge mennesker har i løbet af de sidste 140 år fået en uddannelse til søs ombord på Skoleskibet Georg Stage, og i dag markerede den sejlende erhvervsskolen jubilæet ved et stort arrangement på Nyholm i Københavns Havn.

”Georg Stage har en helt særlig plads i dansk søfart. Mange tusinde unge mennesker har fået en oplevelse for livet ombord på skibet, og mange er fortsat i de maritime erhverv. Georg Stage kan noget, som meget få uddannelser kan, hvor man kan samle unge mennesker på tværs af deres baggrunde og give dem et fællesskab og en faglighed, som de vokser af,” siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.

Hun deltog i fejringen af skoleskibet i dag, hvor også uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen gik ombord på det gamle skib.
Det første skib var slidt op i 1934, hvor det nuværende Georg Stage blev indsat i stedet. Siden har skibet sejlet togter i Nordeuropa og Atlanten og er blevet et forgangsbillede for utallige skoleskibe verden over.

En del af driften betales af private og fonde og en del finansieres fra staten.

”Takket regeringen og parterne bag finansloven er Georg Stage sikret på finansloven for både 2022 og 2023 med to togter hvert år. Det er meget vigtigt med to togter hvert år. Rederierne efterspørger de unge mennesker, som har været ude med Georgs Stage. Skibet udfylder en rolle, som ingen andre løfter, samtidig med at det skaber en fødekæde af dygtige søfolk. Fra Danske Rederier sætter vi kæmpe pris på Georg Stage og vil kæmpe for skibet i fremtiden også,” siger Anne Windfeldt Trolle.

Powered by Labrador CMS