Danske rederiers bæredygtighedsindsats på dagsordenen

Danske rederiers bæredygtighedsindsats på dagsordenen

Tirsdag satte Danske Rederier fokus på ESG-dagsordenen, som fylder mere og mere hos virksomhederne. En fyldt sal af debatlystne medlemmer fik inspiration og praktiske råd med hjem.

Publisert Sist oppdatert
Danske rederiers bæredygtighedsindsats på dagsordenen

Hvor det tidligere primært var den økonomiske bundlinje, der var i fokus i årsrapporterne, er bæredygtighed begyndt at fylde mere og mere hos mange virksomheder.

Også hos rederierne, hvor ESG-rapporteringen, som står for environmental, social and governance, som kan oversættes til miljø, sociale og ledelsesmæssige forhold og opfattes som en virksomheds bæredygtighedsindsats, er i en rivende udvikling.

Tirsdag formiddag havde Danske Rederier derfor inviteret medlemmerne ind til en temadag, hvor en række centrale aktører – både fra erhvervet og fra rådgiversiden – gav deres bud på, hvordan ESG-rapporteringen bedst spiller sammen med virksomhedernes hverdag.

Blandt mange gode oplæg og diskussioner fortalte Kim Balle, CFO i Torm, om hvordan ESG er blevet en integreret del af tankrederierts strategi.

”Det kræver investeringer i både tekniske løsninger og menneskelige ressourcer at få ESG-rapporteringen op på det høje niveau, vi kender fra den finansielle rapportering. Men det har værdi, og i TORM ser vi det simpelthen som et værktøj til at udvikle vores forretning,” siger Kim Balle.

Ni ud af ti CEO’er fra rederierne svarede for nyligt i en rundspørge fra Danske Rederier, at kunder, investorer og andre samarbejdspartnere stiller større krav til bæredygtighedsrapportering.

”Vi ser i stigende grad, hvordan fokus på ESG er en integrereret del af rederiernes strategi og mulighed for at tjene penge, tiltrække kapital og medarbejdere. Det handler i høj grad også om at agere på en ansvarlig måde, hvad enten vi taler om klima og miljøspørgsmål eller, hvordan de leder deres medarbejdere. Derfor er jeg også glad for at se, at vi kunne fylde salen med diskussionslystne medlemmer og give dem gode inputs med hjem,” siger viceadministrerende direktør i Danske Rederier, Jacob K. Clasen.

The post Danske rederiers bæredygtighedsindsats på dagsordenen first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS