Fisketrawler. Arkivfoto: DTU Aqua
Fisketrawler. Arkivfoto: DTU Aqua

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Screenshot 2023-05-31 at 19.06
FiskerBladet - Nyt magasin er på gaden
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Bekræftet: Fiskekasserne står, hvor de plejer
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Politikutterne til salg
Ordensmagten sælger ud - Køb en grønlandsk politikutter
Det nye ukrainske frimærke
Ukraine lancerer frimærke med fuckfinger til russisk krigsskib

Fiskeriminister Rasmus Prehn har lyttet til den massive kritik fra fiskerne og besluttet at give en lang række indrømmelser i sagen om monitoreringsprojektet for trawlfartøjerne i Kattegat.

  • Den tilfældige stikprøvekontrol af kameraoptagelser nedsættes fra de nuværende 10 pct. til 5 pct. af optagelserne for hvert fartøj. Derudover gennemses cirka 5 pct. af alle optagelserne på baggrund af en risikobaseret udvælgelse. Fiskere, der overholder reglerne om udsmid, vil derfor opleve et mindre kontroltryk.
  • Når Fiskeristyrelsen anmoder om optagelser til gennemsyn på baggrund af den risikobaserede udvælgelse, vil styrelsen oplyse fiskeren om, hvad begrundelsen for gennemsynet er.
  • Fiskeristyrelsen vil frem til juli 2023 fortsætte den nuværende praksis med vejledning som udgangspunkt frem for sanktionering, med mindre der konstateres gentagne eller grovere overtrædelser.
  • Fiskeristyrelsen vil operere med en bagatelgrænse for sanktionering af udsmid konstateret på kameraoptagelserne, så mindre uheld mv. ikke sanktioneres. Det vil sige, at hvis et mindre antal fisk ryger overbord ved handlinger, der åbenlyst kan tilskrives uheld eller utilsigtede fejlvurderinger, vil det ikke blive sanktioneret.
  • Kamerafartøjerne fritages som udgangspunkt for den tidskrævende last haul kontrol, hvor fiskerens fangst gennemgås og sorteres af fiskerikontrollen.

Læs også: Prehn imødekommer fiskerne – 10 indrømmelser til monitoreringsprojekt

  • Fiskeristyrelsen vil have fokus på at præcisere, hvilke optagelser, der hentes ind til gennemsyn med henblik på at minimere omfanget heraf. Som udgangspunkt indhentes i stikprøvekontrollen ikke optagelser, der er mere end 14 dage gamle.
  • Fiskeristyrelsen undersøger muligheden for på sigt at begrænse omfanget af optagelser gennem bevægelsescensorer.
  • Der arbejdes med igangsættelse af forsøgsprojekter med blandt andet friere redskabsvalg, hvor flere af kamerafartøjerne vil have mulighed for at deltage.
  • Der er under fiskeriudviklingsprogrammet samlet for 2022 og 2023 afsat 15 mio. kr. til udvikling af selektive redskaber, der kan understøtte fiskerne i at kunne tilpasse deres fiskeri og fortsat have et bæredygtigt fiskeri trods nedgang i vigtige bestande som torsk.
  • Der arbejdes målrettet på at sikre et friere redskabsvalg og andre regellempelser til kamerafartøjerne gennem forsøgsprojekter og dialog med EU-Kommissionen og andre medlemsstater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Screenshot 2023-05-31 at 19.06
FiskerBladet - Nyt magasin er på gaden
Foto Fiskeristyrelsen
Fiskerikontrollen konfiskerer over 400 ulovligt fangede torsk
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Bekræftet: Fiskekasserne står, hvor de plejer
Tobis
Straksregulering: Ændring af vilkår for tobisfiskeri
Blaa-blink_foto-Rigspolitiet-768x512-1
Vestjysk fisker meldt savnet - Redningshold opgiver at finde ham

Relaterede artikler