Erfaring med det maritime skaber interesse hos de unge

Foto: MAN Energy Solutions

Virksomhedspraktik hos maritime virksomheder som MAN Energy Solutions giver både rigtig erfaring og skaber masser af interesse hos unge københavnere.

Publisert Sist oppdatert

Endnu et hold folkeskoleelever har netop forladt den københavnske Sydhavn med en masse viden om den maritime industri og de spændende muligheder, den maritime branche kan tilbyde.

De unge går i 8. klasse og har været en del af Young Tech Lab, hvor de i en periode skiftet en række skoledage ud med virksomhedspraktik hos MAN Energy Solutions. Virksomheden indledte samarbejdet med UU-København, fem folkeskoler i hovedstaden og Danske Maritime for omkring tre år siden, og erfaringerne er utrolig positive.

I forløbet har design af skibe været det gennemgående tema. Efter at de unge som det første havde været på et spændende besøg hos skibsdesignerfirmaet Knud E. Hansen i Helsingør, har de hos MAN ES fordybet sig i selv at designe prototyper af skibe ved hjælp af 3D-print og har også fået indsigt i skibets funktioner gennem Danske Maritimes virtual reality spil.

Målet med praktikforløbene er at gøre flere unge interesserede i en teknisk uddannelse, og et særligt element er, at det også er unge, der underviser – nemlig skiftende industriteknikerlærlinge. Derudover fortæller også andre typer medarbejdere om deres fag, og Young Tech Lab er blevet så stor en succes, at ordningen er gjort permanent.

Masser af unge vil gerne på besøg, og de unge, som allerede har fået chancen, har været ubetinget glade for den viden og indsigt, de har fået, og har en højere tendens til at vælge en erhvervsuddannelse.

Ved afslutningen i denne uge deltog også Gorm Anker Gunnarsen (Enhl.), som er næstformand i Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsudvalg og besøgte tilbuddet med stor interesse. Kommunen har en strategi for at få flere unge til at vælge en teknisk uddannelse, og i den forbindelse kan MAN’s måde at møde de unge på bruges som inspiration for andre virksomheder. For de gode erfaringer er til at tage at føle på. Ægte erfaring med det maritime skaber ægte interesse hos de unge, som får en helt anden forståelse af livet i det private erhvervsliv og mulighederne for at gøre karriere i et af de relevante fag.

Derfor er opfordringen fra Danske Maritime også, at flere maritime virksomheder byder ind på noget tilsvarende, som også kan fungere på tværs af mindre virksomheder. For mange virksomheder mangler hænder, men mange unge ved ingenting eller meget lidt om, hvad der egentlig foregår i en moderne industrivirksomhed.

Powered by Labrador CMS