Pompt og pragt – I dag indleder dronningen sit sommertogt

Kongeskibet Dannebrog. Foto: Forsvaret
Kongeskibet Dannebrog.

Hendes Majestæt dronningen aflægger i dag sit første officielle besøg i Helsingør Kommune i forbindelse med det årlige sommertogt. Togtet markerer ligeledes 90-års jubilæum for Kongeskibet Dannebrog.

Publisert Sist oppdatert

Mens danskerne i dag valfarter til stemmeurnerne for at beslutte om forsvarsforbeholdet skal beholdes eller skrottes, så indleder Hendes Majestæt dronningen sit sommertogt i Helsingør.

Dronningens togt startede i dag i Helsingør, hvor majestæten tidligere på formiddagen ankom med Kongeskibet Dannebrog. På havnen blev hun modtaget af Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) og en masse flagende borgere.

Efter en karettur og modtagelse på rådhuset i byen besøger dronningen en række virksomheder samt biblioteket på Kulturværftet, ligesom dagen byder på frokost på Marienlyst Strandhotel og reception på Kongeskibet.

Se videoen: Dronningen er gået ombord på Kongeskibet

Kongeskibet Dannebrog kan i år fejre 90-års jubilæum. Skibet blev bygget i 1931 – 1932, og det blev officielt taget i brug som kongeskib i 1932. Kongefamilien har sejlet på sommertogt med skibet stort set hvert år siden 1932.

Efter besøget i Helsingør fortsætter sommertogtet mod Aarhus. Her vil kommunen den 3. – 4. juni markerer Dronningens 50-års regeringsjubilæum.

Powered by Labrador CMS