Solide resultater trods minimal tilbagegang for Kolding Havn

Arkivfoto: Kolding Havn

Kolding Havn nåede sidste år næsten op på niveau med rekordomsætningen fra 2020 og kan notere et overskud på 4,3 millioner kroner.

Publisert

Under pandemiens første år i Danmark, 2020, fik Kolding Havn en rekordomsætning på 32,9 millioner kroner, og 2021 er ikke langt fra rekordåret med 31,0 millioner kroner i nettoomsætning. Det viser havnens netop offentliggjorte årsresultat.

Det positive resultat blev realiseret i et marked med stigende priser på fragt, råvarer og energi.

Havnemyndighedens hovedindtjening stammer fra tre omtrent lige store forretningsområder; udlejning af arealer til virksomheder på havnen, vareafgifter, som betales for at føre varer over kajen samt skibsafgifter for skibe i havn tillagt havnens indtjening på krantjenester til lastning og losning af skibene. Hvert af disse områder har bidraget med mellem 9,5 og 10,1 millioner kroner i nettoomsætningen for 2021.

Det samlede resultat for året 2021 blev på 4,3 millioner kroner sammenlignet med 5,2 millioner kroner i 2020.

”I bestyrelsen kan vi glæde os over, at Kolding Havn leverer solide økonomiske resultater i en tid med store udfordringer i markedet. Vi har endda set, her i foråret 2022, at tendensen fortsætter med et højt aktivitetsniveau på havnen, trods konflikten i Ukraine – vi mærker dog følgerne i markedet, som nu de voldsomt høje energipriser og en mangelsituation på visse varer eller råvarer. Nu har vi set tilbage og har godkendt årsrapporten 2021 – så er det tiden at kigge fremad. Der venter bestyrelsen en række opgaver, først og fremmest ansættelse af en ny havnedirektør, som sker i samarbejde med Mercuri Urval. Vi har en professionel og kompetent havnebestyrelse samt dygtige og engagerede medarbejdere – så jeg ser frem til det videre arbejde på havnen,” lyder det fra bestyrelsesformand for Kolding Havn og 1. viceborgmester, Birgitte Munk Grunnet.

Powered by Labrador CMS