Faldende tobis kvoter giver udfordringer for fiskerne og fabrikkerne

Tobis

Tobisfiskeriet er vigtigt for både fiskerne og for fiskemels- og fiskeoliefabrikkerne. Reducerede kvoter de senere år har gjort ondt for begge parter.

Publisert Sist oppdatert

Den lille proteinholdige fisk, tobis, er af stor betydning for dansk fiskeri. I en sæson med en god kvote kan man fra sæsonen åbner 1. april og helt frem til Sankt Hans se masser af aktivitet rundt omkring i fiskerihavnene. Den øgede aktivitet er ikke kun gældende for fiskerne og på fiskefartøjerne. Alle følgeerhvervene på havnene har også mere travlt. Det gælder smedene, elektrikerne, vodbinderne og
købmændene, der står for fartøjernes proviantering, inden de tager på havet for at fiske.

Travlheden gælder heller ikke kun de helt store trawlere på plus 40 meter. Der er nemlig også gang i de mindre fartøjer, der fisker tobis på rationsvilkår, hvilket i år har betydet, at de har kunnet fiske 100 tons
tobis om ugen. Der har været så mange tobis i område 2r, som er området langs den jyske vestkyst og op i den danske del af Skagerrak, at rationsfiskerne har været i stand til at fiske deres ugerationer på mellem 1 og 3 dage.

Dette er et uddrag af en længere artikel bragt i magasines FiskerBladet. Du kan læse hele artiklen og resten af magasinet ganske gratis ved at klikke her.

Powered by Labrador CMS