Åben for ansøgninger – Rekordstor pulje til kystbeskyttelse

Nu åbner puljen til kystbeskyttelse for ansøgninger. I år er den på 150 mio. kroner og kystkommuner, hvor risikoen for erosion er størst, og digelag i Vadehavet kan søge om medfinansiering af kystbeskyttelsesprojekter. Foto: Miljøministeriet
Nu åbner puljen til kystbeskyttelse for ansøgninger. I år er den på 150 mio. kroner og kystkommuner, hvor risikoen for erosion er størst, og digelag i Vadehavet kan søge om medfinansiering af kystbeskyttelsesprojekter. Foto: Miljøministeriet

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Forsvaret X
Sprængfarlig fangst: Fisker fangede 130 kilos dybvandsbombe
Rødspætte fangst
Ansøgningsrunde om fiskeri af fladfisk i Tyskland er nu åben
Iltsvind
Ny rapport: Iltsvind blev forværret i november
Foto Hirtshals Havn
Hirtshals Havn styrker sin position som knudepunkt for lakseindustrien
cubipod-ii
Hanstholm Havn landets største på konsumfiskeri

Nu bliver det muligt for kommuner og digelag at søge penge fra den største kystbeskyttelsespulje nogensinde.

I 2021 uddelte Kystdirektoratet 90 millioner kroner til 14 kystbeskyttelsesprojekter i blandt andet Halsskov, Assens, Bogense og på Enø.

I år bliver det så atter muligt for kommuner og digelag at søge penge til kystbeskyttelse fra den hidtil største pulje, der i år er vokset til hele 150 millioner kroner.

“Vi står over for store udfordringer med stigende havvand, der er den største enkeltstående kilde til oversvømmelser og tab af værdier. Og udfordringen bliver kun større i de kommende årtier som følge af klimaforandringerne. Derfor skal vi handle nu, og ruste os bedre mod oversvømmelser og erosion fra havet. Her er puljen et vigtigt initiativ i arbejdet med klimatilpasningen, og jeg håber at se rigtig mange ansøgninger fra kommuner med de kyststrækninger, hvor risikoen er størst,” siger miljøminister Lea Wermelin.

Puljen på de 150 millioner kroner er åben for ansøgninger frem til den 30. september 2022.

Fakta:

  • På ca. 2.160 km af den danske kyststrækning anbefales der i Kystdirektoratets nationale risikokortlægning, Kystplanlægger.dk, i dag en reduktion af risikoen på grund af potentielle udfordringer med oversvømmelse og/eller kysttilbagerykning (erosion). Ca. 430.000 mennesker kan i dag blive direkte berørt.
  • Om 50 år er den potentielle udfordring ifølge Kystplanlægger.dk steget til ca. 3.070 km kyst på grund af bl.a. klimaforandringer. Dette vil berøre ca. 523.000 mennesker.
  • Der er brug for langsigtede helhedsløsninger, der forebygger oversvømmelse og kysttilbagerykning, og som tager hensyn til de forskellige interesser, der er på kysten. Det er projekter, der imødekommer disse udfordringer, der kan være berettigede til at modtage medfinansiering fra puljen.
  • Med Aftale om Finansloven for 2019 blev der afsat en samlet tilskudspulje på 80,6 mio. kroner i finansårene 2020 og 2021 til medfinansiering af diger ved Vadehavet og kommunale fællesprojekter i områder, hvor risikoen for kysterosion er størst ifølge Kystanalysen fra 2016.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Foto Forsvaret X
Sprængfarlig fangst: Fisker fangede 130 kilos dybvandsbombe
Ål
Efter kritik: Dansk supermarkedskæde dropper salg af ål
Iltsvind
Ny rapport: Iltsvind blev forværret i november
Foto Fiskeristyrelsen
Straksregulering om vilkår for fiskeri af kuller i Skagerrak og Kattegat
Foto Hirtshals Havn
Hirtshals Havn styrker sin position som knudepunkt for lakseindustrien

Relaterede artikler