Ny simulator sikrer virkelighedsnær undervisning på Martec

Simulator. Foto: MARTEC
Simulator. Foto: MARTEC

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Sjusk i Miljøstyrelsen får ikke minister til at rykke
Millionbøde til østjysk havbrug for overproduktion af fisk
fisk
Øresund overrasker - Torsken i unik fremgang
Sjusk i Miljøstyrelsen får ikke minister til at rykke
77 ringbind forsvundet - Retssag mod Hjarnø Havbrug trækker ud
Foto Hanstholm Havn
Skotsk delegation på inspirationstur til nordvestjysk havn
 Unsplash
Straksregulering om midlertidig lukning af et område i Nordsøen

En ny simulator danner bro mellem undervisning og erhvervsliv hos den maritime uddannelsesinstitution Martec i Frederikshavn.

De studerende på Martec i Frederikshavn har i dette semester fået ekstra krydderi i undervisningen i form af en grafisk træningssimulator, som muliggør cutting-edge undervisning i at styre maskinrummet på et skib.

Simulatoren, som er sikret gennem en donation fra Laurits Andersens Fond, er af enorm betydning for Martec, da det gør det muligt for Martec at forfølge sit mål om at tilbyde den bedste og mest tidssvarende og relevante undervisning af de fremtidige maskinmestre, som kan finde job på på land og til søs.

”Vi har et tæt samarbejde med erhvervslivet, som forventer at vores studerende er blandt de dygtigste i Danmark, når de dimitterer herfra. Derfor er det os magtpålæggende at vores undervisning er tidssvarende og relevant. Derfor er vi meget taknemmelige over donationen fra Lauritz Andersens Fond, som gør det muligt for os at tilføje nye dimensioner til vores uddannelse,” lyder det fra uddannelseschef på Maskinmesteruddannelsen på Martec Frederikshavn, Jan Jacobsen.

Simulatoren bruges primært i undervisningen inden for de tekniske, termiske og søfartsfag. Her lærer man at betjene al maskineri med et skib som udgangspunkt. Al teknik på et skib findes også på land, som på eksempelvis kraftvarmeværk, og derfor er undervisningen relevant uanset om man stiler efter et job i den grønne omstilling på land eller til søs som maskinmester.

Den nye 3D-simulator er serverbaseret, og det har den fordel, at den kan tilgås fra en hvilken som helst computer. Denne fleksible løsning giver underviserne mulighed for at krydre undervisningen med visuelle virkemidler og virtuelle besøg i maskinrummet på for eksempel et skib.

”Det udstyr, vi havde fungerede sådan set fint, men med den nye software og hardware kan vi nu undervise i de nye skibstyper, som bruges i dag og i fremtiden. Simulatoren indeholder nemlig de nyeste skibstyper og motortyper, som kører på mere grønne brændstoffer. Samtidig kombinerer simulatoren 3D med Mimik-diagrammer. Det lyder måske lidt nørdet, men det er en fed oplevelse, at kunne klikke på en motor og derfra komme på en virtuel tur i motorrummet. Mere virkelighedsnært kan det næsten ikke blive,” siger Jan Jacobsen.

Med simulatoren kan man både se motorrummet i helikopter mode og som walk-through oplevelse.

”Martec har virkelig fået førertrøjen på nu. Jeg glæder mig meget på de studerendes vegne – men så sandelig også på vegne af erhvervslivet. Det her er en klassisk win-win. Den nye simulator danner bro mellem undervisning og erhvervsliv. Jeg har selv prøvet en motor simulator, og det giver virkelig blod på tanden – eller rettere sagt virtuel olie på hænderne! Industrien efterspørger de bedst kvalificerede medarbejdere, uanset om de komme fra den anden side af jorden – eller fra Frederikshavn. Stort tillykke med simulatoren”, siger Site Manager hos MAN Energy Solutions i Frederikshavn, Thomas Leander.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Foto Forsvaret X
Sprængfarlig fangst: Fisker fangede 130 kilos dybvandsbombe
Sjusk i Miljøstyrelsen får ikke minister til at rykke
Millionbøde til østjysk havbrug for overproduktion af fisk
fisk
Øresund overrasker - Torsken i unik fremgang
Billede 3-5
Faldende priser men større mængder fisk på Hanstholm Fiskeauktion
Iltsvind
Ny rapport: Iltsvind blev forværret i november

Relaterede artikler