Ny simulator sikrer virkelighedsnær undervisning på Martec

Simulator. Foto: MARTEC
Simulator. Foto: MARTEC

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Fiskekasserne på Thyborøn Fiskeauktion
Fiskefassefarce - Fiskeauktionerne vil have politikerne på banen
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Farce hos Fødevarestyrelsen - Sag om fiskekasser trækker ud
Henning Kjeldsen
Opgiver at anke til Højesteret - Henning Kjeldsen vinder retssag
Sådan placeres fiskekasser under sortering på en fiskeauktion i Holland
Det siger lovgivningen om fiskekassernes placering
Foto DTU Aqua
Kystbeskyttelse med kunstige rev skal testes på Samsø

En ny simulator danner bro mellem undervisning og erhvervsliv hos den maritime uddannelsesinstitution Martec i Frederikshavn.

De studerende på Martec i Frederikshavn har i dette semester fået ekstra krydderi i undervisningen i form af en grafisk træningssimulator, som muliggør cutting-edge undervisning i at styre maskinrummet på et skib.

Simulatoren, som er sikret gennem en donation fra Laurits Andersens Fond, er af enorm betydning for Martec, da det gør det muligt for Martec at forfølge sit mål om at tilbyde den bedste og mest tidssvarende og relevante undervisning af de fremtidige maskinmestre, som kan finde job på på land og til søs.

”Vi har et tæt samarbejde med erhvervslivet, som forventer at vores studerende er blandt de dygtigste i Danmark, når de dimitterer herfra. Derfor er det os magtpålæggende at vores undervisning er tidssvarende og relevant. Derfor er vi meget taknemmelige over donationen fra Lauritz Andersens Fond, som gør det muligt for os at tilføje nye dimensioner til vores uddannelse,” lyder det fra uddannelseschef på Maskinmesteruddannelsen på Martec Frederikshavn, Jan Jacobsen.

Simulatoren bruges primært i undervisningen inden for de tekniske, termiske og søfartsfag. Her lærer man at betjene al maskineri med et skib som udgangspunkt. Al teknik på et skib findes også på land, som på eksempelvis kraftvarmeværk, og derfor er undervisningen relevant uanset om man stiler efter et job i den grønne omstilling på land eller til søs som maskinmester.

Den nye 3D-simulator er serverbaseret, og det har den fordel, at den kan tilgås fra en hvilken som helst computer. Denne fleksible løsning giver underviserne mulighed for at krydre undervisningen med visuelle virkemidler og virtuelle besøg i maskinrummet på for eksempel et skib.

”Det udstyr, vi havde fungerede sådan set fint, men med den nye software og hardware kan vi nu undervise i de nye skibstyper, som bruges i dag og i fremtiden. Simulatoren indeholder nemlig de nyeste skibstyper og motortyper, som kører på mere grønne brændstoffer. Samtidig kombinerer simulatoren 3D med Mimik-diagrammer. Det lyder måske lidt nørdet, men det er en fed oplevelse, at kunne klikke på en motor og derfra komme på en virtuel tur i motorrummet. Mere virkelighedsnært kan det næsten ikke blive,” siger Jan Jacobsen.

Med simulatoren kan man både se motorrummet i helikopter mode og som walk-through oplevelse.

”Martec har virkelig fået førertrøjen på nu. Jeg glæder mig meget på de studerendes vegne – men så sandelig også på vegne af erhvervslivet. Det her er en klassisk win-win. Den nye simulator danner bro mellem undervisning og erhvervsliv. Jeg har selv prøvet en motor simulator, og det giver virkelig blod på tanden – eller rettere sagt virtuel olie på hænderne! Industrien efterspørger de bedst kvalificerede medarbejdere, uanset om de komme fra den anden side af jorden – eller fra Frederikshavn. Stort tillykke med simulatoren”, siger Site Manager hos MAN Energy Solutions i Frederikshavn, Thomas Leander.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Henning Kjeldsen
Opgiver at anke til Højesteret - Henning Kjeldsen vinder retssag
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Farce hos Fødevarestyrelsen - Sag om fiskekasser trækker ud
Hajkutteren Carmelan
Se billederne: 70 tons tung hajkutter til restaurering i Hvide Sande
HG333 Isafold
Så er den her - HG 333 Isafold er ankommet til Hirtshals
Sådan placeres fiskekasser under sortering på en fiskeauktion i Holland
Det siger lovgivningen om fiskekassernes placering

Relaterede artikler