Ny simulator sikrer virkelighedsnær undervisning på Martec

Simulator. Foto: MARTEC
Simulator. Foto: MARTEC

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Tengyart Unsplash
Se videoen: Hvidhval død efter spektakulær redningsaktion
Tidligere DF-formand scorer kassen som havnechef i Aalborg
Tidligere DF-formand scorer kassen som havnechef i Aalborg
Foto- Wavy Wonders
Danskere vil lave international forretning på tangchips
Se billederne: Norwegian Cruise Line fejrer endnu en Prima Class-søsætning
Se billederne: Norwegian Cruise Line fejrer endnu en Prima Class-søsætning
Politi finder 700 kilo kokain på Maersk-containerskib
Politi finder 700 kilo kokain på Maersk-containerskib

En ny simulator danner bro mellem undervisning og erhvervsliv hos den maritime uddannelsesinstitution Martec i Frederikshavn.

De studerende på Martec i Frederikshavn har i dette semester fået ekstra krydderi i undervisningen i form af en grafisk træningssimulator, som muliggør cutting-edge undervisning i at styre maskinrummet på et skib.

Simulatoren, som er sikret gennem en donation fra Laurits Andersens Fond, er af enorm betydning for Martec, da det gør det muligt for Martec at forfølge sit mål om at tilbyde den bedste og mest tidssvarende og relevante undervisning af de fremtidige maskinmestre, som kan finde job på på land og til søs.

”Vi har et tæt samarbejde med erhvervslivet, som forventer at vores studerende er blandt de dygtigste i Danmark, når de dimitterer herfra. Derfor er det os magtpålæggende at vores undervisning er tidssvarende og relevant. Derfor er vi meget taknemmelige over donationen fra Lauritz Andersens Fond, som gør det muligt for os at tilføje nye dimensioner til vores uddannelse,” lyder det fra uddannelseschef på Maskinmesteruddannelsen på Martec Frederikshavn, Jan Jacobsen.

Simulatoren bruges primært i undervisningen inden for de tekniske, termiske og søfartsfag. Her lærer man at betjene al maskineri med et skib som udgangspunkt. Al teknik på et skib findes også på land, som på eksempelvis kraftvarmeværk, og derfor er undervisningen relevant uanset om man stiler efter et job i den grønne omstilling på land eller til søs som maskinmester.

Den nye 3D-simulator er serverbaseret, og det har den fordel, at den kan tilgås fra en hvilken som helst computer. Denne fleksible løsning giver underviserne mulighed for at krydre undervisningen med visuelle virkemidler og virtuelle besøg i maskinrummet på for eksempel et skib.

”Det udstyr, vi havde fungerede sådan set fint, men med den nye software og hardware kan vi nu undervise i de nye skibstyper, som bruges i dag og i fremtiden. Simulatoren indeholder nemlig de nyeste skibstyper og motortyper, som kører på mere grønne brændstoffer. Samtidig kombinerer simulatoren 3D med Mimik-diagrammer. Det lyder måske lidt nørdet, men det er en fed oplevelse, at kunne klikke på en motor og derfra komme på en virtuel tur i motorrummet. Mere virkelighedsnært kan det næsten ikke blive,” siger Jan Jacobsen.

Med simulatoren kan man både se motorrummet i helikopter mode og som walk-through oplevelse.

”Martec har virkelig fået førertrøjen på nu. Jeg glæder mig meget på de studerendes vegne – men så sandelig også på vegne af erhvervslivet. Det her er en klassisk win-win. Den nye simulator danner bro mellem undervisning og erhvervsliv. Jeg har selv prøvet en motor simulator, og det giver virkelig blod på tanden – eller rettere sagt virtuel olie på hænderne! Industrien efterspørger de bedst kvalificerede medarbejdere, uanset om de komme fra den anden side af jorden – eller fra Frederikshavn. Stort tillykke med simulatoren”, siger Site Manager hos MAN Energy Solutions i Frederikshavn, Thomas Leander.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Revlehaj
Dramatisk video: Sensationel hajfødsel i Kattegatcentret
Foto Tengyart Unsplash
Se videoen: Hvidhval død efter spektakulær redningsaktion
Foto Blue Water Shipping
Kom med til kæmpe jubilæumsfest, når Blue Water fylder 50
Stort olieudslip truer – FN arbejder på redningsoperation med dansk støtte
Stort olieudslip truer – FN arbejder på redningsoperation med dansk støtte
Foto ROMU
Levende kulturarv: Efter to års pause samles fjordens træskibe igen

Relaterede artikler