Iceland Ocean Cluster får søsterorganisation i Hirtshals

Foto: Hirtshals Havn
Foto: Hirtshals Havn

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Fiskekasserne på Thyborøn Fiskeauktion
Fiskefassefarce - Fiskeauktionerne vil have politikerne på banen
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Farce hos Fødevarestyrelsen - Sag om fiskekasser trækker ud
Henning Kjeldsen
Opgiver at anke til Højesteret - Henning Kjeldsen vinder retssag
Sådan placeres fiskekasser under sortering på en fiskeauktion i Holland
Det siger lovgivningen om fiskekassernes placering
Foto DTU Aqua
Kystbeskyttelse med kunstige rev skal testes på Samsø

Et nyt klynge-samarbejde ser dagens lys i Nordjylland med etableringen af Danish Ocean Cluster, der som hovedformål skal markedsføre og støtte udvikling blandt akvakultur- og fiskerirelaterede virksomheder.

Iceland Ocean Cluster har annonceret etableringen af Danish Ocean Cluster i Danmark i samarbejde med Hirtshals Havn og Nordsøen Forskerpark.

Hovedformålet med det nye klyngeinitiativ er at markedsføre og støtte udvikling blandt akvakultur- og fiskerirelaterede virksomheder og at samarbejde om at fremme Iceland Ocean Cluster modellen i Danmark.

“Vi går nu i gang med at opbygge Danish Ocean Cluster. Vi forventer, at klyngen vil have en positiv indvirkning på alle virksomheder og industrier i Danmark som arbejder med levering af udstyr og teknologier til fiskeri og akvakultur. Derudover er der i øjeblikket nye industrier på vej til Danmark, som gør det nødvendigt for os at tænke nyt i forhold til udnyttelse af ressourcer og omdannelse af restprodukter til råvarer,” lyder det fra Head of Maritime Service & Fishery, ved Hirtshals Havn, Linn Indrestrand.

“Dette er et vigtig skridt henimod samarbejdet i Arktis og åbner døre til at ekspandere Ocean Cluster netværket for bedre at adressere fælles mål om at fremme bæredygtigt og fremtidssikret fiskeri,” siger Linn Indrestrand.

Det nye samarbejde er et vigtigt skridt for Danmark og danske virksomheder i at højne deres internationale perspektiv inden for cirkulær blå økonomi. Det er vigtigt at understrege, at selvom klyngen Danish Ocean Cluster vil være placeret i Hirtshals, så er det et nationalt projekt, som favner alle danske virksomheder inden for branchen.

“Når vi kommer ind i det her nordatlantiske klyngenetværk, ser vi ind i at kunne drage nytte af den store erfaring som Iceland Ocean Cluster og andre nordatlantiske klynger er i besiddelse af. Vi ser frem til samarbejdet og til at blive en del af klyngen, hvor vi kan trække på den store ekspertise, som allerede eksisterer her,” siger direktør ved Nordsøen Forskerpark, Karl Henrik Laursen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Henning Kjeldsen
Opgiver at anke til Højesteret - Henning Kjeldsen vinder retssag
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Farce hos Fødevarestyrelsen - Sag om fiskekasser trækker ud
Hajkutteren Carmelan
Se billederne: 70 tons tung hajkutter til restaurering i Hvide Sande
HG333 Isafold
Så er den her - HG 333 Isafold er ankommet til Hirtshals
Sådan placeres fiskekasser under sortering på en fiskeauktion i Holland
Det siger lovgivningen om fiskekassernes placering

Relaterede artikler