Living Ports-projekt vinder bæredygtighedspris

Living Ports. Illustration: DTU Aqua
Living Ports. Illustration: DTU Aqua

Living Ports-projektet, som er et konsortium af DTU-forskere og virksomheden Econcrete, vinder bæredygtighedspris.

Publisert Sist oppdatert

Projektet Living Ports, som udføres i Vigo i Spanien, har vundet den internationale havneorganisations bæredygtighedspris, International Ports and Harbors Sustainability Award 2022, i kategorien Infrastuktur.

Prisen blev uddelt i forbindelse med World Ports Conference den 16.-18. maj 2022 i Vancouver i Canada.

Med prisen anerkendes Living Ports-projektet som en pioner inden for havneindustrien med sine forskelligartede initiativer til at udvikle en mere bæredygtig havneinfrastruktur.

“Det er en dejlig overraskelse, og jeg håber, at vi ved at vinde denne pris vil være i stand til at skabe større opmærksomhed om vigtigheden af at inddrage naturen i store infrastrukturprojekter,” siger Tim Wilms, som er postdoc og en af tre forskere fra DTU, der deltager i Living Ports-projektet.

“Denne pris er et vigtigt budskab: Vi håber, at havne vil blive forvandlet til blå parker med masser af sunde rekreative muligheder, der tilgodeser fisk og biodiversitet. Folk begyndte at skabe grønne parker for evigheder siden – Central Park i New York stod færdig i 1876. Jeg håber, at der vil komme mange blå parker fulde af fisk og sund biodiversitet i de kommende år,” lyder det fra seniorforsker ved DTU Aqua Jon C. Svendsen.

Powered by Labrador CMS