Ny undersøgelse: Danskerne ændrer vaner for et bæredygtigt hav

Arkivfoto: MSC
Arkivfoto: MSC

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

fisk
Øresund overrasker - Torsken i unik fremgang
Billede 3-5
Faldende priser men større mængder fisk på Hanstholm Fiskeauktion
Foto Forsvaret X
Sprængfarlig fangst: Fisker fangede 130 kilos dybvandsbombe
torsk-i-kasser
Straksregulering om forhøjelse af MAF-rationen for torsk i Nordsøen
Byråd godkender planer om Aarhus Havn som aktieselskab
Byråd godkender planer om Aarhus Havn som aktieselskab

Danske forbrugere har de seneste år handlet mere bæredygtig fisk og skaldyr både på restauranter og i butikker for at hjælpe havenes tilstand. Det viser en ny global undersøgelse fra Marine Stewardship Council (MSC).

En ny undersøgelse om forbrugernes købsadfærd af fisk foretaget af non-profit miljømærkningsorganisation Marine Stewardship Council (MSC) viser, at forbrugerne verden over forstår, at miljøvenlige indkøbsvaner bidrager til et bæredygtigt hav.

Den uafhængige undersøgelse af holdninger til fisk og skaldyr og havenes tilstand er foretaget af virksomheden GlobeScan i 23 lande og involverer 25.000 mennesker, og blandt andet i Danmark har forbrugerne de seneste år handlet mere bæredygtigt både på restauranter og i butikker.

Det er dog Sverige, Kina og Tyskland, der fører blandt de lande, hvor forbrugerne har ændret deres kost i de sidste to år af hensyn til miljøet.

Køb af bæredygtig fisk og skaldyr er den mest almindelige handling, som forbrugere af fisk og skaldyr globalt siger, at de har foretaget for at hjælpe med at beskytte havene (24 procent). Globalt er hovedårsagerne til at beskytte havet planetens fremtidige helbred (63 procent) for at forhindre det marine dyrelivs uddøen (60 procent), mens 51 procent sagde, at de ønsker, at børn og børnebørn skal have sunde oceaner i fremtiden.

Et andet resultat viser, at 53 procent af danskerne vælger fisk og skaldyr, fordi de mener, at deres valg gør en forskel for havets helbred.

De største bekymringer for havet er forurening (65 procent), overfiskning (44 procent) og klimaændringer (37 procent).

Med over en tredjedel af verdens fiskebestande overfisket og klimaforandringer, der ændrer marine økosystemer, viser undersøgelsen, der blev udgivet på FN’s Oceans Day den 8. juni, at forbrugere over hele verden er mere opmærksomme end nogensinde på den indvirkning, deres valg af fisk og skaldyr har på havene.

Undersøgelsen kommer fra MSC , der beskytter havet mod overfiskeri gennem sit program for bæredygtigt fiskeri certificering. Ifølge rapporten har MSC en vigtig rolle for forbrugerne, som har magten til at påvirke markedet gennem mere bæredygtigt indkøb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Foto Forsvaret X
Sprængfarlig fangst: Fisker fangede 130 kilos dybvandsbombe
fisk
Øresund overrasker - Torsken i unik fremgang
Billede 3-5
Faldende priser men større mængder fisk på Hanstholm Fiskeauktion
Iltsvind
Ny rapport: Iltsvind blev forværret i november
Rødspætte fangst
Ansøgningsrunde om fiskeri af fladfisk i Tyskland er nu åben

Relaterede artikler