Ny undersøgelse: Danskerne ændrer vaner for et bæredygtigt hav

Arkivfoto: MSC
Arkivfoto: MSC

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Hvide Sande Shipyard 4
Smukke billeder: Her flytter Fiskeristyrelsens nybygning kajplads
Foto Statens Naturhistoriske Museum 4
Jubilæum for Galathea 2 - Den største opdagelse i 100 år
Unger af den europæiske ål kaldes glasål
Kæmpe fangst - Europol anholder 49 personer for smugling af ål
Havbund
Mere liv under havets overflade: Nye stenrev i Lillebælt, Kattegat, og Øresund
Foto Twitter 2
Voldsom video - Her eksploderer skib og dræber 13 personer

Danske forbrugere har de seneste år handlet mere bæredygtig fisk og skaldyr både på restauranter og i butikker for at hjælpe havenes tilstand. Det viser en ny global undersøgelse fra Marine Stewardship Council (MSC).

En ny undersøgelse om forbrugernes købsadfærd af fisk foretaget af non-profit miljømærkningsorganisation Marine Stewardship Council (MSC) viser, at forbrugerne verden over forstår, at miljøvenlige indkøbsvaner bidrager til et bæredygtigt hav.

Den uafhængige undersøgelse af holdninger til fisk og skaldyr og havenes tilstand er foretaget af virksomheden GlobeScan i 23 lande og involverer 25.000 mennesker, og blandt andet i Danmark har forbrugerne de seneste år handlet mere bæredygtigt både på restauranter og i butikker.

Det er dog Sverige, Kina og Tyskland, der fører blandt de lande, hvor forbrugerne har ændret deres kost i de sidste to år af hensyn til miljøet.

Køb af bæredygtig fisk og skaldyr er den mest almindelige handling, som forbrugere af fisk og skaldyr globalt siger, at de har foretaget for at hjælpe med at beskytte havene (24 procent). Globalt er hovedårsagerne til at beskytte havet planetens fremtidige helbred (63 procent) for at forhindre det marine dyrelivs uddøen (60 procent), mens 51 procent sagde, at de ønsker, at børn og børnebørn skal have sunde oceaner i fremtiden.

Et andet resultat viser, at 53 procent af danskerne vælger fisk og skaldyr, fordi de mener, at deres valg gør en forskel for havets helbred.

De største bekymringer for havet er forurening (65 procent), overfiskning (44 procent) og klimaændringer (37 procent).

Med over en tredjedel af verdens fiskebestande overfisket og klimaforandringer, der ændrer marine økosystemer, viser undersøgelsen, der blev udgivet på FN’s Oceans Day den 8. juni, at forbrugere over hele verden er mere opmærksomme end nogensinde på den indvirkning, deres valg af fisk og skaldyr har på havene.

Undersøgelsen kommer fra MSC , der beskytter havet mod overfiskeri gennem sit program for bæredygtigt fiskeri certificering. Ifølge rapporten har MSC en vigtig rolle for forbrugerne, som har magten til at påvirke markedet gennem mere bæredygtigt indkøb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Unger af den europæiske ål kaldes glasål
Kæmpe fangst - Europol anholder 49 personer for smugling af ål
Povl-Anker-768x489
Dagligvarer kunne ikke komme til Bornholm - Afvist af rederi
Foto Hvide Sande Shipyard 4
Smukke billeder: Her flytter Fiskeristyrelsens nybygning kajplads
Foto Twitter 2
Voldsom video - Her eksploderer skib og dræber 13 personer
Foto Facebook Thyborøn Stevedore AS 1
Skønne billeder: Thyborøn Stevedore laster 955 tons fiskefoder

Relaterede artikler