Russere sværmer fortsat om Færøerne – Fiskeriforening er uforstående

Havnen i Thorshavn. Arkivfoto: Freysteinn G. Jonsson / Unsplash
Havnen i Thorshavn.

Russiske fiskerfartøjer troner fortsat i havnene og farvandet omkring Færøerne, trods massevis af vestlige sanktioner mod det krigsførende land. Danmarks Fiskeriforening stiller sig undrende for samarbejdet.

Publisert Sist oppdatert

Trods Ruslands fortsatte krigsførelse i nabolandet Ukraine og en lang række sanktioner mod Valdimir Putins styre, så er der ikke langt mellem russiske trawleres besøg i havnene på Færøerne i Nordatlanten.

Regeringen på de små selvstyrende øer har ellers fulgt vestens sanktioner mod russiske skibe, men det gældet altså ikke de russiske fiskefartøjer, og det vækker stor undren i Danmark.

“Personligt har jeg meget svært ved at forstå, at man kan forsvare det,” siger administrerende direktør i Danmarks Fiskeriforening, Kenn Skau Fischer, til TV2.

Trods den danske undren fra den danske del af Rigsfællesskabet, så står den færøske regeringsleder, Bárður Nielsen fra partiet Sambandsflokkurin fast på at Færøerne vil opfylde fiskeriaftalen for 2022.

“Økonomien i de fiskeskibe, der kommer til Færøerne, er nok ikke det helt store. Men samarbejdet om fiskeribestanden i Nordatlanten og i Barentshavet er det, der tæller for os,” sagde lagmanden onsdag ifølge TV-kanalen under et pressemøde.

Powered by Labrador CMS