Se kaptajnens nye gadget – DFDS indsætter dronesystem på færge

Foto: DFDS
Foto: DFDS

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Tengyart Unsplash
Se videoen: Hvidhval død efter spektakulær redningsaktion
Politi finder 700 kilo kokain på Maersk-containerskib
Politi finder 700 kilo kokain på Maersk-containerskib
Foto Blue Water Shipping
Kom med til kæmpe jubilæumsfest, når Blue Water fylder 50
Revlehaj
Dramatisk video: Sensationel hajfødsel i Kattegatcentret
Tilbageholdt – Hul i skroget på krydstogtskib aflyser rejse til Grønland
Tilbageholdt – Hul i skroget på krydstogtskib aflyser rejse til Grønland

Som Verdens første rederi har DFDS introduceret et dronesystem som en del af udstyret på et af sine kommercielle skibe. Dronerne vil støtte kaptajnerne ombord, når de lægger til og sejler i snævert farvand.

Et årelangt samarbejde med droneinnovationsvirksomheden Upteko har resulteret i, at det danske rederi DFDS nu – som de første i verden – har introduceret et dronesystem som en del af udstyret på et af sine kommercielle skibe. Systemet er i første omgang implementeret på Selandia Seaways.

“At sejle vores skibe på en sikker og effektiv måde er afgørende for vores forretning. Med vores nye drone-understøttelses system skubber vi grænserne for, hvordan teknologi kan skabe værdi i forhold til sikkerhed og optimering af driften,” siger Rune Keldsen, EVP og Chief Technology Officer i DFDS.

Drone-systemet er forbundet til et avanceret navigationssystem og inkluderer en ladestation, lidar- og termografiske sensorer og et kamera med høj opløsning. Dronen kan flyve i 120 meters højde og livestreame i realtid til kaptajnen på broen, hvor avanceret software beregner afstandene mellem de objekter, som dronens kamera opfanger.

“At bruge drone-teknologi til at understøtte operationer om bord på vores skibe har været et område, vi har undersøgt med stor interesse. Vi er stolte over dette samarbejde, der vil betyde stor-skala anvendelse af droner til at løse en række opgaver. Det vil efterhånden resultere i forbedret effektivitet og – mere vigtigt – forbedret sikkerhed om bord på vores færger,” siger Mads Bentzen Billesøe, der er chef for innovation og partnerskaber i DFDS.

Dronen vil også kunne gøre nytte, hvis der udbryder brand på skibet eller være med til at lokalisere en person, der er faldet over bord, skriver DFDS om det nye tiltag.

Udviklingen af den nye teknologi er blevet støttet af Den Danske Maritime Fond og ShippingLab/Innovation Fund Denmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Revlehaj
Dramatisk video: Sensationel hajfødsel i Kattegatcentret
Foto Tengyart Unsplash
Se videoen: Hvidhval død efter spektakulær redningsaktion
Foto Blue Water Shipping
Kom med til kæmpe jubilæumsfest, når Blue Water fylder 50
Stort olieudslip truer – FN arbejder på redningsoperation med dansk støtte
Stort olieudslip truer – FN arbejder på redningsoperation med dansk støtte
Foto ROMU
Levende kulturarv: Efter to års pause samles fjordens træskibe igen

Relaterede artikler