Se kaptajnens nye gadget – DFDS indsætter dronesystem på færge

Foto: DFDS
Foto: DFDS

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Fiskekasserne på Thyborøn Fiskeauktion
Fiskefassefarce - Fiskeauktionerne vil have politikerne på banen
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Farce hos Fødevarestyrelsen - Sag om fiskekasser trækker ud
Henning Kjeldsen
Opgiver at anke til Højesteret - Henning Kjeldsen vinder retssag
Sådan placeres fiskekasser under sortering på en fiskeauktion i Holland
Det siger lovgivningen om fiskekassernes placering
Foto DTU Aqua
Kystbeskyttelse med kunstige rev skal testes på Samsø

Som Verdens første rederi har DFDS introduceret et dronesystem som en del af udstyret på et af sine kommercielle skibe. Dronerne vil støtte kaptajnerne ombord, når de lægger til og sejler i snævert farvand.

Et årelangt samarbejde med droneinnovationsvirksomheden Upteko har resulteret i, at det danske rederi DFDS nu – som de første i verden – har introduceret et dronesystem som en del af udstyret på et af sine kommercielle skibe. Systemet er i første omgang implementeret på Selandia Seaways.

“At sejle vores skibe på en sikker og effektiv måde er afgørende for vores forretning. Med vores nye drone-understøttelses system skubber vi grænserne for, hvordan teknologi kan skabe værdi i forhold til sikkerhed og optimering af driften,” siger Rune Keldsen, EVP og Chief Technology Officer i DFDS.

Drone-systemet er forbundet til et avanceret navigationssystem og inkluderer en ladestation, lidar- og termografiske sensorer og et kamera med høj opløsning. Dronen kan flyve i 120 meters højde og livestreame i realtid til kaptajnen på broen, hvor avanceret software beregner afstandene mellem de objekter, som dronens kamera opfanger.

“At bruge drone-teknologi til at understøtte operationer om bord på vores skibe har været et område, vi har undersøgt med stor interesse. Vi er stolte over dette samarbejde, der vil betyde stor-skala anvendelse af droner til at løse en række opgaver. Det vil efterhånden resultere i forbedret effektivitet og – mere vigtigt – forbedret sikkerhed om bord på vores færger,” siger Mads Bentzen Billesøe, der er chef for innovation og partnerskaber i DFDS.

Dronen vil også kunne gøre nytte, hvis der udbryder brand på skibet eller være med til at lokalisere en person, der er faldet over bord, skriver DFDS om det nye tiltag.

Udviklingen af den nye teknologi er blevet støttet af Den Danske Maritime Fond og ShippingLab/Innovation Fund Denmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Henning Kjeldsen
Opgiver at anke til Højesteret - Henning Kjeldsen vinder retssag
Hajkutteren Carmelan
Se billederne: 70 tons tung hajkutter til restaurering i Hvide Sande
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Farce hos Fødevarestyrelsen - Sag om fiskekasser trækker ud
HG333 Isafold
Så er den her - HG 333 Isafold er ankommet til Hirtshals
Sådan placeres fiskekasser under sortering på en fiskeauktion i Holland
Det siger lovgivningen om fiskekassernes placering

Relaterede artikler