Sømandsviser og visioner – Det Blå Danmark er tilbage på Folkemødet

Foto: Danske Maritime
Foto: Danske Maritime

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Tengyart Unsplash
Se videoen: Hvidhval død efter spektakulær redningsaktion
Foto Blue Water Shipping
Kom med til kæmpe jubilæumsfest, når Blue Water fylder 50
Politi finder 700 kilo kokain på Maersk-containerskib
Politi finder 700 kilo kokain på Maersk-containerskib
Tilbageholdt – Hul i skroget på krydstogtskib aflyser rejse til Grønland
Tilbageholdt – Hul i skroget på krydstogtskib aflyser rejse til Grønland
Revlehaj
Dramatisk video: Sensationel hajfødsel i Kattegatcentret

Langt om længe er Folkemødet på Bornholm tilbage i sin normale topform, og Danske Maritime, Danske Rederier og Danske Havne er i fuld gang med at lægge sidste hånd på planlægningen af de mange spændende events, som Det Blå Danmark i fællesskab står for i Allinge på Bornholm med støtte fra Den Danske Maritime Fond.

Postbåden Peter udgør den fælles maritime ramme for en stribe spændende og muntre indslag. For Folkemødet er jo et af Europas største samlingssteder for politiske debatter og tager fat i mange seriøse emner, men det er også en folkelig politisk festival, hvor et af de helt store trækplastre på postbåden plejer at være, når Mogens Jensen og Søren Pind synger sømandsviser for fuld udblæsning. Det gør de naturligvis også i år – det foregår fredag eftermiddag, hvor der endnu en gang forventes massiv deltagelse og fællessang i solskin!

Derudover vil Danske Rederier, Danske Havne og Danske Maritime sammen vise både bredden, betydningen og visionerne i Det Blå Danmark. Ombord på båden vil være arrangementer af mange typer om alt fra grøn omstilling, forsvar og fremtidens havne til bæredygtighed, cybersikkerhed og humanitære indsatser, og på kajkanten ved postbåden er der alle dage mulighed for at deltage i konkurrencen om at tage dagens bedste maritime folkemødeselfie.

Danske Maritime ser blandt andet nærmere på den nye forsvarsindustrielle strategi og den aktuelle sikkerhedssituation, fortæller adm. direktør Jenny Braat:

”Lørdag formiddag har Danske Maritime inviteret forsvarsministeren til en samtale om, hvordan Søværnet skal se ud i fremtiden. Den seneste forsvarsindustrielle strategi kan få rigtig stor betydning for den maritime industri i forhold til opgaver og kompetencer, og det er klart, at Ukraine-krisen også giver anledning til en snak om Søværnet i det hele taget. Vi skal sikre et rigtig stærkt samspil mellem industrien, Folketinget og myndighederne i den forbindelse. Derudover har vi også inviteret hospitalsskibene Mercy Ships, som jo er vores fælles humanitære indsats med stor opbakning fra flere af vores medlemmer. Og derudover kommer vi helt naturligt til at tale rigtig meget om grøn omstilling af den globale skibsfart, hvor den danske maritime industris arbejde jo har stor betydning og går på tværs af emner som energi, transport, forsyningssikkerhed, klima, miljø og verdensmål. Så jeg glæder mig utrolig meget til igen at blande det meget seriøse med det meget afslappede og på tværs af Det Blå Danmark vise, hvad vi står for i branchen,” siger administrerende direktør i Danske Maritime, Jenny Braat.

For Danske Rederier er det særligt kursen mod en CO2-neutral fremtid, der vil fylde i debatterne på klippeøen.

”Den grønne omstilling er overliggeren for næsten alt, vi gør i denne tid, og på Folkemødet glæder jeg mig særligt til vores debatter om grønne færgeruter, fremtidens E-fuels og muligheden for, at vi faktisk på sigt løber tør for CO2. Det bliver både lærerigt og underholdende, er jeg sikker på. I det hele taget glæder jeg mig helt vildt til at indtage Allinge uden de meget hæmmende corona-restriktioner, der var nødvendige sidste år. Personligt ser jeg også frem til at debattere, hvordan vi bedst navigerer gennem globale kriser sammen med udenrigsminister Jeppe Kofod, manuskriptforfatter Adam Price og Birgitte Qvist-Sørensen fra Folkekirkens Nødhjælp,” siger administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen.

Også Danske Havne glæder sig over, at det nu igen er muligt at fylde Bornholm med tusindvis af gæster, der brænder for gode debatter, samtaler og underholdning.

”I Danske Havne ser vi frem til igen at være med på Folkemødet, fuldt og helt og uden restriktioner – og jeg er glad for, at vi igen har base på postbåden Peter sammen med Danske Rederier og Danske Maritime. Det plejer at være et rigtig godt samlingspunkt. I havnene har vi blikket stift rettet på den grønne omstilling. Dels den nøglerolle for at nå klimamålene, som vores havne spiller, dels de store beskæftigelses-perspektiver, som det indebærer på i og omkring havnene. Det sigte vil vores debatter og interviews på Folkemødet også afspejle, og et fint eksempel er jo netop Bornholm, som har en ambition om at blive Østersøens grønne tankstation og er i gang med en virkelig spændende udvikling,” siger direktør i Danske Havne, Tine Kirk.

Tilbage i programmet er der lørdag mulighed for at stævne ud med postbåden, når det gode skib lægger fra kaj og byder på en spændende sejltur med Frømandskorpset, ligesom alle tre organisationer deltager i diverse andre debatter og begivenheder arrangeret af andre organisationer og aktører på Folkemødet.

Det hele løber af stablen i Allinge Havn, og med under to uger til det store ryk-ind er der allerede nu stor aktivitet på øen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Revlehaj
Dramatisk video: Sensationel hajfødsel i Kattegatcentret
Foto Tengyart Unsplash
Se videoen: Hvidhval død efter spektakulær redningsaktion
Foto Blue Water Shipping
Kom med til kæmpe jubilæumsfest, når Blue Water fylder 50
Stort olieudslip truer – FN arbejder på redningsoperation med dansk støtte
Stort olieudslip truer – FN arbejder på redningsoperation med dansk støtte
Foto ROMU
Levende kulturarv: Efter to års pause samles fjordens træskibe igen

Relaterede artikler