Krænkelser til søs – Søfartsstyrelsen skal tjekke arbejdsforholdene

Arkivfoto: Mark König / Unsplash

Historierne om kvindelige søfolk, der er blevet krænket ombord på Maersk-skibe er nået hele vejen op til erhvervsministeren, som nu vil sætte Søfartsstyrelsen i gang med at undersøge arbejdsforholdene ombord på skibe under dansk flag.

Publisert Sist oppdatert

Krænkelser af kvindelige søfolk finder også sted ombord på skibe med dansk flag, men omfanget er endnu ikke tidligere blevet undersøgt. Det bliver der dog ændret på nu, efter erhvervsminister Simon Kollerup (S) mandag aften har oplyst, at han vil sætte Søfartsstyrelsen i gang med at belyse arbejdsforholdene til søs. Det siger ministeren til DR.

Simon Kollerup er gået ind i sagen om krænkende adfærd blandt søfolk, efter flere historier i det seneste halve år er dukket op i medierne – senest om en kvindelig skibskok hos Maersk, der blev chikaneret seksuelt af skibets kaptajn.

“Man skal ikke gå på arbejde og opleve, at man bliver krænket eller mobbet. Og det, vi har været vidne til i denne sag, er ganske frygteligt. Det er helt på sin plads at bede om sådan en undersøgelse, og den sætter vi så i gang,” siger Simon Kollerup.

Efter at have igangsat 350 interviews med kvindelige søfolk i sin flåde, så erkendte flådechef i A.P. Møller-Maersk, Palle Laursen, mandag, at det danske rederi har et problem med kulturen ombord på sine skibe, men hvor stort omfanget af problemet er, skal altså nu undersøges.

“En undersøgelse er selvfølgelig ikke medicin på det her problem, men det er en kortlægning, hvor vi får fundet ud af, hvor udbredt det her er, og hvor der skal gribes ind,” siger ministeren.

A.P. Møller-Maersk forsøger nu at gennemføre en kulturændring ombord på sine skibe og har udover at indføre kurser for alle sine søfolk også oprettet en hotline, hvor ansatte kan henvende sig døgnet rundt.

Powered by Labrador CMS