Udspil – Regeringen vil femdoble havvindmøllestrømmen i 2030

Udspil – Regeringen vil femdoble havvindmøllestrømmen i 2030

I et nyt udspil lægger regeringen op til, at den danske havvinds-kapacitet skal udbygges til at kunne producere 4 GW havvind frem mod 2030.

Publisert Sist oppdatert
Udspil – Regeringen vil femdoble havvindmøllestrømmen i 2030

Den danske havvindskapacitet skal udbygges til at kunne producere yderligere fire gigawatt strøm i 2030. Det skal sikre en femdobling af den nuværende udvinding af havenergi. Sådan lyder et nye regeringsudspil ifølge mediet Finans.

“Danmark skal have langt mere havvind, end vi har i dag. Det skal vi, fordi vi skal blive frie af Putins gas. Vi kommer til at satse bredt, og der kommer også til at skulle produceres mere vindenergi på land. Men havvind er utroligt vigtigt, fordi det er en form for vedvarende energi, som er stabil og er gået markant ned i pris, på grund af den teknologiske udvikling,” siger Klima-, Energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen til mediet.

I forvejen er det besluttet, at der skal udbygges til at producere havvind fra de nuværende 2,3 gigawatt til 8,9 gigawatt i 2030, men med det nye mål giver det en femdobling af det nuværende niveau, svarende til 12,9 gigawatt.

Ifølge Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet svarer det til, at der i 2030 produceres havstrøm nok til at kunne forsyne 15 millioner europæiske husstande.

The post Udspil – Regeringen vil femdoble havvindmøllestrømmen i 2030 first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS