Grædende styrmand kendt skyldig – Her er hele dommen

Karin Høj. Foto: Rederiet Høj A/S
Karin Høj.

Der blev torsdag afsagt dom i retssagen mod en 30-årig britisk styrmand fra fragtskibet Scot Carrier, der var anklaget for uagtsom manddrab efter kolissionen sidste år med den danske pram Karin Høj.

Publisert Sist oppdatert

Halvandet års fængsel, et indrejseforbud i 12 år og fratagelsen af tilladelse til at føre skib i dansk farvand. Sådan lød dommen i Københavns Byret, da en 30-årig britisk styrmand blev kendt skyldig for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder efter en kollision i december sidste år.

Allerede før domsafsigelse erkendte styrmanden med tårer i øjnene og rystende hænder, at han var påvirket af alkohol, at han talte i mobiltelefon, og at han ikke reagerede på eller registrerede radaroplysninger om Karin Højs position eller signaler fra skibets radiosystem, ligesom han erkendte, at han sejlede videre efter kollisionen uden at yde hjælp eller assistance til de to besætningsmedlemmer på Karin Høj.

Ifølge hans udsagt var han alene på vagt, da det 90 meter lange britiske fragtskib Scott Carrier den 13. december sidste år sejlede direkte ind i et mindre dansk skib.

Styrmanden forklarede også, at han var klar over ulykken, fordi han – efter at have set et skib – mærkede et bump og et ryk, men i stedet for at stoppe, øgede han altså fragtskibets fart og sejlede væk fra området.

To sømænd ombord på det danske skib Karin Høj blev dræbt, da det britiske fragtskib ramte dem. Den ene er aldrig fundet, men betragtes omkommet.

Styrmanden, der har siddet varetægtsfængslet siden ulykken, valgte at modtage dommen.

Powered by Labrador CMS