Blue Water skal assistere i stort lufthavnsprojekt i Grønland

Foto: Blue Water Shipping
Foto: Blue Water Shipping

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Fiskekasserne på Thyborøn Fiskeauktion
Fiskefassefarce - Fiskeauktionerne vil have politikerne på banen
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Farce hos Fødevarestyrelsen - Sag om fiskekasser trækker ud
Henning Kjeldsen
Opgiver at anke til Højesteret - Henning Kjeldsen vinder retssag
Sådan placeres fiskekasser under sortering på en fiskeauktion i Holland
Det siger lovgivningen om fiskekassernes placering
Foto DTU Aqua
Kystbeskyttelse med kunstige rev skal testes på Samsø

Danske Blue Water har vundet stort projekt i forbindelse med opførelsen af en ny lufthavn i den grønlanske bygd Qaqortoq.

Den danske shippingvirksomhed Blue Water Shipping skal assistere med opførelsen af et nyt stort lufthavnsprojekt i den grønslandske bygd Qaqortoq. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Blue Waters andel i projektet består blandt andet i chartring af bulkskib fra Canada til Grønland samt koordinering af diverse forsendelser af materiel fra Canada og Europa til Grønland til brug ved opførelsen af den nye lufthavn.

Pennecon Heavy Civil er det canadiske firma, som har vundet licitationen på opførelsen af lufthavnen i Qaqortoq, og Blue Water har de seneste par år været i løbende dialog med firmaet omkring en løsning, hvor de assisterer med Pennecons første større sending af materialer og udstyr til lufthavnsbyggeriet.

Det har resulteret i en aftale om chartring af skib, som skal laste i to havne i Canada, hvorefter det sejler til Qaqortoq for at losse direkte på pram. Prammen sejler derefter ind til en strand nær siten, og her er det ligeledes Blue Water, der har hyret prammen samt slæbebåd fra et lokalt firma i Nuuk.

”Projektet er i startfasen, og lastning af skib i Becancour, Quebec og Bay Bulls, Newfoundland er veloverstået, og vi er netop i gang med at losse skibet i Qaqortoq. Blue Water løser opgaven i et tæt samarbejde mellem vores kontorer i Esbjerg, St John’s, Nuuk, Qaqortoq og Aalborg,” lyder det fra projektchef hos Blue Water Esbjerg, Rasmus Svane.

Projektafdelingen i Esbjerg er lead på opgaven, og Rasmus Svane er hyret ind af Pennecon Heavy Civil som supervisor under losseoperationen lokalt i Qaqortoq, som kræver tæt koordination mellem skib, pram, lods og kunden.

“Pennecon er særdeles tilfredse med Blue Waters ekspertise og viden i forbindelse med firmaets assistance til lufthavnsprojektet nær Qaqortoq i Grønland. Mobilisering af vores materiel og udstyr stødte på logistiske udfordringer undervejs, men supporten fra Blue Water var i verdensklasse. Alt gods ankom sikkert, og losseoperationen forløb gnidningsløst. Tak til Blue Water for faglig professionalisme. Vi ser frem til at påbegynde arbejdet i Grønland og blive en del af lokalsamfundet,” siger project manager ved Pennecon Heavy Civil, Paul Smith.

”Pennecon har kontor i St. John’s tæt på vores nye kontor, og det har været afgørende for dem, at vi har lokal tilstedeværelse i både Canada, Grønland og Danmark. I projektet kan vi udnytte de synergier, vi har mellem Canada, Grønland og Danmark og det går perfekt i tråd med at være global og lokal speditør samt vores Best in Town-strategi,” siger general manager i Blue Water Canada, Rasmus Jakobsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Henning Kjeldsen
Opgiver at anke til Højesteret - Henning Kjeldsen vinder retssag
Hajkutteren Carmelan
Se billederne: 70 tons tung hajkutter til restaurering i Hvide Sande
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Farce hos Fødevarestyrelsen - Sag om fiskekasser trækker ud
HG333 Isafold
Så er den her - HG 333 Isafold er ankommet til Hirtshals
Sådan placeres fiskekasser under sortering på en fiskeauktion i Holland
Det siger lovgivningen om fiskekassernes placering

Relaterede artikler