Se verdens første 100 procent elektriske foilende arbejdsbåd

Artemis Technologies Pioneer. Foto: Tuco Marine Aps
Artemis Technologies Pioneer.

Tuco Marine i Faaborg kan sammen med Artemis Technologies præsentere verdens første 100 procent elektriske foilende arbejdsbåd, der ud over at være lynhurtige også er designet til at have den lavest mulige påvirkning af miljøet.

Publisert

Med en topfart på 34 knob og en rækkevidde på 60 sømil vil verdens første 100 procent elektriske foilende arbejdsbåd kunne forvandle det globale arbejdsbådsmarked, midt i branchens kamp for at dekarbonisere.

Sådan lyder det fra udviklerne af fartøjet, Tuco Marine fra Faaborg og Artemis Technologies, der sammen har udviklet både skib og systemer, som altså er designet til at have den lavest mulige indvirkning på miljøet.

Det minimale kølvand forårsaget af det unikke elektriske foliesystem sikrer optimal beskyttelse af havmiljøet, mens støj og luftforurening praktisk talt elimineres.

Serien baseres på Tucos velafprøvede ProZero serie, som blandet andet er leveret til kunder inden for redning, offshore og forsvarsområderne.

Specifikt rettet mod det globale arbejdsbåds og crew-transfermarked sikrer den nye serie af elektriske foliede arbejdsbåde robusthed og pålidelighed, som er blevet udviklet og testet på verdens mest avancerede marine digitale tvillingesimulator beliggende i Belfast.

“Vores foilende ProZero demonstrator er en game changer. Ved at tilføje hydrofoil teknologi og dermed høj effektivitet er vi i stand til at overvinde barriererne omkring energi lagring, som er det største problem i forhold at bygge hurtige både, 100 procent elektriske og med tilstrækkelig rækkevidde,” lyder det fra administrerende direktør for Tuco Marine ApS – ProZero Workboats, Jonas Pedersen.

Powered by Labrador CMS