Nu efterforskes voldtægt på Maersk-skib af amerikansk politi

Foto: Vita M. / Unsplash

US Coast Guard Investigative Service er gået ind i sagerne, hvor to kvinder har stævnet Maersk for ikke at tage ansvar i beskyldningerne om sexchikane og voldtægt, og nu skal de afgøre, om sagerne ligeledes skal føres strafferetligt.

Publisert Sist oppdatert

To kvinder stævnede i sidste uge den danske shippinggigant Maersk for ikke at tage ansvar i sager om voldtægt og sexchikane, og nu er US Coast Guard Investigative Service (CGIS) gået ind i sagerne for at afgøre, om de ligeledes skal køres som straffesager ved en amerikansk domstol. Det skriver DR.

“Vi forventer, at vi snart får en afgørelse på, om overfaldsmændene vil blive anklaget eller ej,” siger advokat Ryan Melogy til DR Nyheder.

Ifølge søgsmålet har den ene kvinde været udsat for ‘ekstrem sexchikane, uønsket berøring og diskrimination’ fra en mandlig kollega ombord på et Maersk-skib, mens den anden kvinde ved navn Hope Hicks tidligere anonymt har beskrevet, hvordan en 40 år ældre overordnet på et Maersk-skib voldtog hende under hendes praktiktid til søs.

Powered by Labrador CMS