Ejeren bag Dan-Bunkering lander vildt resultat trods hårdt år

Ejeren bag Dan-Bunkering lander vildt resultat trods hårdt år

Investeringsselskabet Selfinvest, der er ejet af Torben Østergaard-Nielsen og står bag flere maritime selskaber, har noteret en massiv økonomisk fremgang i det forgangne regnskabsår.

Publisert Sist oppdatert
Ejeren bag Dan-Bunkering lander vildt resultat trods hårdt år

Torben Østergaard-Nielsens investeringsselskab, Selfinvest, der står bag olie- og shippingkoncernen USTC med blandt andet verdens største bunkerselskab Bunker Holding, logistikselskabet SDK Freja og tankrederiet Uni-Tankers, kan notere et historisk stærkt resultat i regnskabet for 2021-2022. Det skriver Børsen.

På trods af et år, der har budt på dom i den såkaldte Dan-Bunkering sag, så har Selfinvest – primært takket været voldsomme stigninger i oliepriserne – næsten fordoblet omsætningen fra 66 milliarder kroner til 120 milliarder kroner. Samtidig er resultatet før skat gået fra 621 millioner kroner til 1,223 milliarder kroner.

I december sidste år blev Bunker Holdings administrerende direktør Keld R. Demant idømt en betinget fængselsstraf for sin rolle i det ulovlige salg af jetbrændstof til russiske virksomheder, der siden endte i Syrien, i strid med EU’s sanktioner, ligesom virksomheden blev idømt en stor millionbøde.

“Det forgangne år har på alle måder været turbulent for Bunker Holding. Udover en ubehagelig retssag har man skullet forholde sig til en pandemi, store prisstigninger på olie og en tragisk krig i Ukraine. At Bunker Holding på trods af de omstændigheder har øget både indtjening og omsætning betydeligt, synes jeg, vidner om, at selskabet er veldrevet,” lyder det blandt andet fra Torben Østergaard-Nielsen i en mail til Børsen.

The post Ejeren bag Dan-Bunkering lander vildt resultat trods hårdt år first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS